MónTerrassa
Lorena Roldán de Cs juga brut i empastifa Josep Rull
  • CA

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha carregat contra els casos de presumpta corrupció vinculats a partits catalans i a anteriors governs i ha advertit que “no n’hi ha prou amb condemnar la corrupció, amb dir que se la condemna”, sinó que “s’han de prendre mesures per lluitar-hi”. Ho ha dit durant el debat monogràfic sobre la corrupció que el Parlament celebra aquest dimecres a petició del grup taronja. Roldán ha repassat casos judicialitzats i investigats com el del 3%, el ‘Pretòria’, el ‘Mercuri’, el de la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i els que vinculen el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la líder de JxCat al Congrés, Laura Borràs, amb sengles possibles fraus, entre altres. Així mateix, ha anunciat que Cs demanarà que la cambra catalana reclami a Pujol “fins a l’últim cèntim” que hagi pogut defraudar “encara que el delicte hagi prescrit”.

Tot i que s’ha centrat en els casos de Figueras, Borràs i Pujol, la dirigent taronja també ha esmentat suposades trames que han afectat el PSC. “Així és com actuen els partits separatistes, els populistes i el PSC quan arriben al poder: amb falses promeses mentre se serveixen d’allò públic per omplir-se les butxaques”, ha lamentat.

Procés i corrupció

Roldán també ha vinculat el delicte de corrupció amb el procés independentista. Primer, acusant l’expresident de la Generalitat Artur Mas de voler “desviar l’atenció” dels casos que esquitxaven Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) “utilitzant les banderes”. Després, ha recuperat una fotografia de l’exsecretari general de CDC Oriol Pujol –fill de l’expresident– anant a declarar als jutjats acompanyat dels “amics” Josep Rull i Jordi Turull, que més endavant esdevindrien consellers sota la presidència de Carles Puigdemont. “Els mateixos que van fer un cop a la democràcia”, ha asseverat, i ha acusat l’independentisme de no respectar la llei i voler “impunitat i cel·les obertes” per als delinqüents.

Finalment, ha sostingut que la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 es pot considerar corrupció perquè la sentència del Tribunal Suprem sobre la qüestió inclou el delicte de malversació. “Com s’ho faran perquè aquests diners tornin on havien d’anar?”, ha preguntat, ja que el Govern “no ha tingut ni tan sols la decència de fingir que estudiava alguna acció legal per recuperar-los”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa