MónTerrassa
L’onada de calor més intensa des del juliol de 2015
  • CA
L’alcaldessa accidental Lluïsa Melgares amb l’ADF a Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Entre el 27 de juliol i el 5 d’agost de 2017 Catalunya ha viscut un episodi de calor intensa, el més important des de l’excepcional onada de calor del juliol de 2015. Tot i que aquesta vegada els valors de temperatura no han estat, en general, tan elevats com en aquella ocasió, cal destacar la persistència de la calor. I no només la diürna, ja que la temperatura nocturna ha estat especialment alta, amb diverses nits tropicals consecutives (temperatura mínima superior a 20 ºC) a molts sectors de l’interior i fins a zones relativament elevades del Prepirineu, a banda del litoral i del prelitoral.

Els dies 3 i 4 d’agost es van registrar rècords de temperatura màxima en un mes d’agost a 14 de les 139 estacions de la XEMA que tenen més de 10 anys de dades. D’aquestes, la meitat van superar fins i tot la temperatura més alta de tota la seva sèrie (indicades en negreta). Cal destacar especialment el cas d’Aldover (Baix Ebre), que va registrar 40,2 ºC, la primera vegada que supera els 40 ºC en 22 anys de dades. Malgrat tractar-se d’un episodi de calor destacat, el nombre de rècords de calor va ser limitat, ja que en general va fer encara més calor els dies 5 o 7 de juliol de 2015, entre d’altres.

Han estat doncs dies de molta atenció no només per a la ciutadania sinó també de cara a la massa forestal del país, també de la nostra comarca. Per saber quin és l’estat dels nostres boscos, l’alcaldessa accidental de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha visitat aquest dilluns els Voluntaris Forestals de Terrassa en la seva tasca de vigilància i prevenció d’incendis. La trobada ha tingut lloc a la cruïlla del camí de Can Gonteres amb el camí de la Carretera de Rellinars a Can Gonteres, un dels punts d’avistament del cos de Voluntaris Forestals en l’entorn natural de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa