MónTerrassa
L’OMS recomana seguir vacunant amb AstraZeneca perquè els beneficis superen els riscos

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana mantenir la vacunació amb AstraZeneca perquè “els beneficis superen els riscos”. Mentre l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) està estudiant si alguns casos de trombosi estan relacionats amb el subministrament d’aquest vaccí, l’lOMS ha apuntat en un comunicat aquest dimecres que “la vacunació contra la covid-19 no pot reduir les malalties o morts per altres causes”. Després que més de 15 estats europeus hagin aturat la vacunació amb AstraZeneca per precaució a l’espera del que digui l’EMA, l’OMS ha apuntat que “els casos de trombosi succeeixen freqüentment”.

“La trombosi venosa és la tercera malaltia cardiovascular més comuna a nivell global”, diu l’OMS, que subratlla que “en campanyes de vacunació extenses és habitual que els països vigilin les conseqüències adverses després de la immunització”.

“Això no vol dir necessàriament que els casos estiguin relacionats amb la vacunació”, subratlla l’organisme, que, en tot cas, apunta que cal investigar els casos. “Això vol dir que el sistema de vigilància funciona”, remarca.

L’OMS assegura estar en contacte amb l’EMA i la resta de reguladors d’arreu del món per tenir les darreres dades sobre la seguretat de la vacuna. A més, l’organisme apunta que el seu comitè de salut està analitzat “amb cura” les dades disponibles. L’EMA decidirà dijous si revisa l’opinió sobre la vacuna d’AstraZenca arran d’una trentena de casos de trombosi detectats entre els gairebé 5 milions de persones vacunades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa