MónTerrassa
L’Oficina de la Gent Gran de Terrassa atén 604 persones el primer mes de vida
  • CA

“Estem molt contents de l’acollida que ha tingut la nova Oficina d’Atenció a la Gent Gran de Terrassa”, ha manifestat la regidora de Gent Gran, Mónica Polo, a Món Terrassa. L’organisme compleix tot just ara el seu primer mes de vida i ho fa, segons indica el govern, amb xifres “molt positives”. Al llarg d’aquests trenta dies, s’han atès 604 persones, més dones que homes (60-40%), i la majoria de les atencions han estat via telefònica (510). Tanmateix, malgrat la crisi sanitària, també s’han fet 27 visites presencials amb cita prèvia.

Polo remarca que cal tenir en compte que els primers quinze dies de funcionament molta gent trucava després de rebre la carta informativa que es va enviar als domicilis amb persones més grans de 70 anys. Per curiositat, per aportar les seves dades o per ja resoldre alguns dubtes. La tasca informativa ha estat la principal, doncs, aquest primer mes de vida, amb el 49% dels serveis realitzats. Tanmateix, també destaca que un 12% de les atencions han estat sobre temes relacionats amb Serveis Socials, un 8% sobre salut (vacunació, Covid, horaris dels CAP) o un 6% sobre com realitzar tràmits relacionats amb pensions, impostos, etc. Mobilitat, habitatge, accessibilitat, o tràmits per fer-se el DNI també han estat atesos a l’Oficina.

Polo remarca que encara que actualment l’Oficina està situada físicament a l’edifici dels Telers, la voluntat, “en un futur pròxim”, és que “no sigui un espai físic estàtic. Volem que el personal també es desplaci a on hi hagi demanda. Als districtes, als barris… Sabem que hi ha gent amb problemes de mobilitat que necessita ser atesa i resoldre dubtes. Aquest és el nostre objectiu”. D’aquesta manera, es vol obtenir un “contacte més directe. Som nosaltres els que hem d’anar a ells, recollint les necessitats i adaptant-nos a les circumstàncies”, afirma.

En aquest sentit, la regidora vol deixar clar que l’Oficina d’Atenció no només és un espai per derivar la gent gran als serveis corresponents, sinó que hi ha un compromís d’acompanyament, de fer el seguiment de la incidència i de fer el retorn, si s’escau. “Detectem problemàtiques, expliquem com resoldre-les i volem saber si es resolen”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa