MónTerrassa
L’oferta de transport públic arribarà a pràcticament al 100% en la fase 2
  • CA

L’oferta de transport públic arribarà al 100% en diferents serveis a l’àrea metropolitana de Barcelona coincidint amb la fase 2 del desconfinament, a partir d’aquest dilluns, segons l’Autoritat del Transport Metropolità. El transport públic funcionarà al màxim de la seva capacitat en hores punta i la mitjana es mantindrà per sobre el 80% en la majoria de casos.

Els desplaçaments se seguiran produint dins de les regions sanitàries i no entre elles, excepte en aquells casos que estigui autoritzat. En les dues darreres setmanes, ja s’ha produït una recuperació de la demanda. De cara a aquest cap de setmana, tots els operadors oferiran un 80% del servei, en la línia del dissabte i diumenge passat i els busos nocturns ho faran al 50%. Per operadors, a partir de la setmana que ve, TMB oferirà el 100% del servei de metro i del 80% al bus, amb puntes del 85% en hora punta en línies d’altes prestacions.

A FGC, es mantindrà el 100% en les hores punta en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i en el 80% durant la resta del dia. Pel que fa l’L12 seguirà suprimida i l’L7 continuarà tenint l’inici a Gràcia. D’altra banda, a Rodalies, l’oferta també serà del 100% en les principals línies, com l’R1, l’R2 i l’R4. A més, l’R3 recuperarà el seu servei habitual excepte en un dels set serveis per sentit que enllacen Barcelona amb Puigcerdà i es mantindrà la supressió a l’R7 entre Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat. A l’R8, l’oferta continuarà al 50%. Al TRAM, l’oferta serà del 80% de mitjana al Trambesòs i del 90% al Trambaix amb un 100% en hora punta al matí. La T6 seguirà tallada. El bus metropolità de l’AMB oferirà un 85% del seu servi de mitjana, amb valors de 88% en hora punta i de 55% a la xarxa nocturna Nitbus. Quant als busos interurbans, l’oferta serà del 80% de mitjana i del 50% a la xarxa de bus nocturn, mentre que el bus de l’AMTU serà d’entre el 80% i el 100%, en funció del municipi. De cara aquest cap de setmana, l’oferta serà molt similar a la del dissabte i diumenge passat. Els operadors ferroviaris oferiran un 80% de servei, inclòs el TRAM, mentre que els serveis de bus oscil·laran entre el 55% i el 100%. Els busos nocturn continuaran funcionant al 50% i els operadors seguiran acabant servei a mitjanit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa