MónTerrassa
Llum verda a la qualificació del Vapor Ros de Terrassa com a equipament

Llum verda també a la qualificació del Vapor Ros de Terrassa com a equipaments, i als usos terciaris i de petit comerç als baixos de la casa Mariano Ros. La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha donat avui el darrer vistiplau necessari.

La modificació afecta tot un conjunt d’edificis situats al centre de la ciutat: el mateix Vapor Ros, la casa Mariano Ros –ambdues construccions, protegides-, diversos edificis amb façana al carrer del Portal Nou i una altra construcció amb front al carrer de l’Església.

imatge 2

El gruix de la modificació de planejament se centra en el Vapor Ros, actualment qualificat com a usos terciaris i residencials, que passarà a destinar-se a equipaments, i en la casa Mariano Ros. En aquest cas, la casa està qualificada a hores d’ara com a equipament de serveis socials i, mitjançant el canvi en el planejament, s’admetrà la instal·lació d’usos terciaris, especialment de petit comerç, oficines, o sanitaris-assistencials en la seva planta baixa, per dinamitzar el front del carrer. El canvi comporta una notable reducció del sostre privat, que passa d’11.292 a 437 m2.Finalment, s’estableixen condicions més concretes per a la protecció de les naus del Vapor Ros.

Un nou barri a Sabadell

La Comissió també ha aprovat el desenvolupament d’un nou sector urbanístic a tocar del barri de la Roureda, a Sabadell (Vallès Occidental), que acollirà únicament pisos amb protecció oficial, uns 380, i zones verdes públiques.

L’àmbit on s’aixecaran aquests pisos limita al nord-oest amb el talús de la Ronda Oest (C-58c). De fet, tot el terreny està format per plataformes en diferents nivells, i a l’extrem oest es troba el torrent de la Riereta.

El Pla de millora urbana que impulsa l’Ajuntament sabadellenc hi preveu la construcció de cinc edificis, amb un sostre màxim de 32.888 m2, que es destinaran íntegrament a habitatges amb protecció oficial, d’una superfície mitjana aproximada de 80 m2. La voluntat és donar resposta a les necessitats d’allotjament a preu assequible dels sabadellencs, en especial a l’entorn del barri de la Roureda.

El disseny del sector es completarà amb dues zones d’espais lliures públics. La primera, de 10.046 m2, serà un espai naturalitzat per separar al màxim els nous edificis del talús de la Ronda Oest, i el segon, de 2.456 m2, serà més urbà i planer, confrontant amb el carrer Costabona. Es preveuen, finalment, dos vials, de prioritat per als vianants i amb trànsit restringit als veïns, que partiran del carrer d’Àger i s’adaptaran a la topografia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa