MónTerrassa
La lluita contra el coronavirus trenca barreres i supera ideologies a Terrassa
  • CA

Més de 100 persones, així com desenes d’empreses i entitats, han unit forces a Terrassa per ajudar a combatre el coronavirurs. Juntes han creat una xarxa de voluntariat que està proporcionant material de protecció als professionals sanitaris de la nostra ciutat i rodalies. Les seves mascaretes, bates i davantals han anat als centres hospitalaris de la nostra ciutat, residències o forces de seguretat.

El que va començar com una iniciativa des del Consell Local per la República de Terrassa, en poc més de tres setmanes, s’ha acabat convertint en un gran entramat que ha traspassat ideologies (s’hi troben persones de tots els espectres polítics i socials) i que només té un objectiu comú: col·laborar per superar aquesta crisi el millor possible i de la forma més ràpida possible. En aquest conglomerat trobem desenes de persones a títol individual i de tots els barris de la ciutat que aporten la seva destresa en cosir, tallar o transportar el material. Però també entitats veïnals i socials com l’Associació de Veïns del barri de Montserrat, les ANC de Terrassa i Viladecavalls, membres de Mascarillas Solidaries, Owerlock Solidari, Fils de Força, C.L. de Matadepera, així com la implicació d’empreses i fundacions com FUPAR, Petro7, Susan Bags, Albert Morera Xarcuteria, modista Merche Jordan, etc, que han volgut aportar el seu granet de sorra.

Aquesta iniciativa social i solidària ha estat capaç de convertir l’esforç i treball de tots els voluntaris en milers de material de protecció. 15 mil bates d’un sol ús, 1.800 mascaretes de protecció o mig centenar de davantals d’un sol ús, són algunes de les xifres que s’han aconseguit fins ara. La feina però no s’atura. Almenys, no encara. I per aquest motiu, es continuen buscant voluntaris, “portem molts dies i el cansament ja es va notant. Poder fer relleus i dividir la feina entre més persones sempre és d’agrair”, reconeix Joan Ferrer, un dels voluntaris, a Món Terrassa. Tanmateix, afirmen que en aquests moments el que més es necessita són “mecenes, no tenim diners per comprar material i això és el primordial si volem continuar ajudant”. Aquells que vulguin ajudar poden contactar enviant un correu a: [email protected]

Personal sanitari equipat amb les bates i davantals confeccionades pels voluntaris

!--akiadsense-->

“Ajudar a qui ho necessita”

Aquest grup ben organitzat i rodat elabora els productes en funció de les necessitats. Amb un estret lligam amb el Consorci Sanitari de Terrassa -el qual, per exemple, els va proporcionar el teixit per elaborar 500 bates quirúrgiques-, també han proporcionat mascares i bates a Mútua Terrassa, a Prodis, i més enllà de Terrassa a CAPs de Cerdanyola i Barberà, o a l’Hospital Sant Andreu de Manresa. “El concepte és ajudar a qui ho necessita”, subratllen.

La matèria primera ve, principalment, gràcies a donatius, sempre que no siguin encàrrecs molt grans, que aleshores és el centre que ho demana qui aporta el teixit i materials. En aquests moments, el proper projecte que està en marxa és la producció de mascaretes per a nens. Mascaretes de FFP2, que protegeixen i prevenen del coronavirus. No seran de roba i prou, sinó de material resistent i que es poden reutilitzar fins a 10 rentades. Per aconseguir-ho, no obstant, demanen col·laboració econòmica per poder comprar teixits i gomes.

Voluntàries de l'AV Montserrat treballant en un taller fent bates
Voluntàries de l’AV Montserrat treballant en un taller fent bates | Cedida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa