MónTerrassa
Lliurament virtual a Terrassa del Premi Internacional a l’Optometrista de l’Any
  • CA
Padmaja Sankaridurg
Padmaja Sankaridurg | UPC

!--akiadsense-->

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC lliura, el 7 d’octubre, el Premi Internacional a l’Optometrista de l’Any a la professora Padmaja Sankaridurg, catedràtica de la University of New South Wales (UNSW), de Sydney, Austràlia, i investigadora de l’Institut de la Visió Brien Holden. El lliurament s’emmarca en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2020-2021 de la FOOT, que es pot seguir en directe a través de YouTube, a partir de les 10h.

La prevalença de miopia ha augmentat a tot el món fins a nivells alarmants. Es preveu que l’any 2020 gairebé una de cada dos persones serà miop, i una de cada 10 serà molt miop, amb valors superiors a les 5 diòptries. Quines seran les conseqüències d’aquest increment generalitzat de la miopia? Quin paper tenen la genètica i l’entorn en l’aparició i progressió de la miopia? Quines estratègies de gestió de la miopia es poden fer per minimitzar el seu impacte?

A totes aquestes preguntes tracta de donar resposta amb el seu treball la professora Padmaja Sankaridurg, directora del Programa de Miopia de l’Institut Brien Holden i catedràtica de l’Escola d’Optometria i Ciències de la Visió de la University of New South Wales (UNSW) de Sydney, Austràlia. La professora rebrà el proper dimecres 7 d’octubre el Premi a l’Optometrista de l’Any 2020 en reconeixement a la seva vàlua acadèmica i investigadora. Padmaja Sankaridurg apadrinarà els nous estudiants que comencen el curs 2020-2021 a la FOOT. L’acte d’inauguració del curs a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i la conferència de la investigadora es podran seguir en directe per streaming a través de YouTube, a partir de les 10h. Els detalls es poden consultar en aquest enllaç.

Llarga experiència en l’estudi de la miopia

La professora Padmaja Sankaridurg es va graduar en Optometria a l’Elite School of Optometry, a l’Índia, el 1989, i va obtenir el doctorat el 1999 a la UNSW. Té una trajectòria de 15 anys d’estudi de la miopia i els seus interessos se centren en les estratègies per alentir la progressió miòpica i el desenvolupament d’errors refractius i, en aquest sentit, ha supervisat la transferència d’aquesta recerca a productes òptics per frenar la miopia.

Sankaridurg va participar com a experta a la reunió mundial sobre miopia de l’OMS-BHVI, el 2015, i és membre del seu consell assessor, així com del Comitè d’Intervencions i Harmonització de l’Institut Internacional de la Miopia. També és membre del consell assessor de la Review of Myopia Management, publicació digital dedicada a la miopia, de l’Asia Pacific Journal of Ophthalmology i de l’Indian Journal of Ophthalmology. El 2018 Vision Monday la va nomenar una de les dones influents del sector innovador de la indústria òptica.

Ha publicat més de 85 articles en revistes indexades i revisades per parells, és coinventora de nombroses patents, ha estat autora de diversos capítols de llibres i ha dirigit treballs de màster i doctorat. La investigadora forma part del consell de redacció de diverses revistes científiques i ha impartit nombroses xerrades i ponències en conferencies nacionals i internacionals.

Sankaridurg participa activament en la formació sobre la miopia, amb l’elaboració de directrius i guies pràctiques, com la ‘Calculadora de la Miopia’ i les ‘Pautes per a la gestió de la miopia’ de l’Institut de la Visió Brien Holden.

Actualment, participa en programes de recerca sobre dispositius òptics i estratègies farmacèutiques per al control de la miopia. A més, està involucrada en projectes per a la comprensió de les influències ambientals i els factors de risc en l’aparició i progressió de la miopia a través d’estudis longitudinals i multiètnics amb infants miops i no miops.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa