MónTerrassa
L’illa de vianants del Vapor Gran, en funcionament el maig
  • CA
Cartell que alerta del pas prohibit a vehicles no autoritzats a l'illa de la plaça Vella
Cartell que alerta del pas prohibit a vehicles no autoritzats a l’illa de la plaça Vella | L.T.

!--akiadsense-->

L’Àrea de Vianants del Vapor Gran s’iniciarà oficialment el pròxim mes de maig. La tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha anunciat la data en què està previst que s’iniciï la segona fase de vianalització de la Zona de Baixes Emissions de Terrassa, que afectarà el portal de Sant Roc amb Iscle Soler, i els carrers adjacents al Vapor Gran (zona 3 o lila en el mapa de més avall), com són Vall, Rutlla, Sant Domènec, una part del carrer Col·legi, l’Era, pràcticament la totalitat del carrer Sant Francesc, Miquel Casas, Martí Alegre, Portal Nou i un tram de Sant Genís. El pròxim 20 de febrer a les 18h al Vapor Universitari es farà una trobada informativa oberta a tota la ciutadania de Terrassa per explicar els nous passos.

La data és important, després de la confusió o incertesa que han patit molts ciutadans motivades per uns cartells en què s’avisava de la restricció total el gener de 2020. Així, en realitat, és a partir d’aquest gener que comença la implantació de la nova zona de vianants però aquesta no finalitzarà i es posarà en funcionament fins al maig. Durant aquests pròxims tres mesos, el govern realitzarà els tràmits logístics per dur-ho a terme (nous cartells alertant de la prohibició de pas si no és un vehicle autoritzat, càmares en punts d’accés a l’illa i als pàrquings públics, etc), així com les tasques d’informació veïnal i distribució d’acreditacions per accedir a l’illa.

La zona 3, de color lila, entra en funcionament el mes de maig
La zona 3, de color lila, entra en funcionament el mes de maig | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Melgares ha exposat que els residents i usuaris amb aparcament públic i privat podran accedir sense problemes a la zona de vianants que els correspongui (només a la seva zona, no a la resta de zones de vianants, per entendre’ns, estaran acreditats per exemple per la zona de Vapor Gran, però no a la de plaça Vella). Per ara, aquestes són les dues àrees de vianants que estaran en marxa aquest 2020, a l’espera que, més endavant, s’hi sumin la zona de Vapor Ventalló (zona 5 en el mapa), Passeig (zona 4 en el mapa) i Seu d’Egara (zona 6 en el mapa). “La voluntat és que abans que acabi l’any 2020 ens agradaria que entrés en funcionament la resta d’àrees”, ha anunciat la regidora, tot i que ha deixat clar que es tracta d’un propòsit, no d’una data tancada.

D’aquesta manera, cada habitatge familiar disposarà de 4 targetes acreditatives associades a un vehicle i que podrà repartir com més li convingui; també cada pàrquing privat tindrà quatre targetes associades. Aquestes targetes, que ja estan definides per colors segons la zona, encara està per concretar com i quan es podran passar a recollir a les oficines municipals. “Que no pateixin els veïns i usuaris de pàrquings, es farà una campanya informativa i rebran una carta en què se’ls explicarà els passos a fer i tota la informació que necessiten saber”, subratlla la tinenta d’alcalde. A més, també s’ha avançat que està previst que cada habitatge compti amb una vintena “d’invitacions” anuals perquè vehicles externs a la llar puguin passar.

Cartell alertant del trànsit restringit d'accés a l'illa de vianants
Cartell alertant del trànsit restringit d’accés a l’illa de vianants | L.T.

!--akiadsense-->

“Som conscients que caldrà un procés d’adaptació a la nova illa de vianants, i per això hi haurà tasques d’informació a peu de carrer les primeres setmanes que s’implanti oficialment”, ha dit Melgares. Des del govern afirmen que la nova illa de vianants del Vapor Gran “no implica cap canvi més en la direcció o sentit dels carrers; hem deixat un circuit perquè es pugui accedir i sortir de cada cèl·lula sense problemes”.

En aquest sentit, afirmen, que no hi ha d’haver problemes per als pares dels col·legis afectats, com Escola Pia, Vedruna o Bisbat d’Ègara per deixar els nens en horaris escolars ja que disposen de carrers que no es troben restringits per poder fer-ho. De cara a un futur, amb l’ampliació al sector Passeig sí que escoles com la Tecnos o Petit Estel es veuran afectades però ja s’estan plantejant solucions al respecte.

Sobre els horaris de càrrega i descàrrega i l’accés d’aquests vehicles a la zona, funcionarà com es feia fins ara als carrers de plaça Vella o Raval. Les targetes que disposen com a vehicle autoritzat seguiran funcionant fins al maig, quan es procedirà a actualitzar-les. Els horaris per accedir aquests vehicles a l’interior de l’illa seran de 7 a 11h i de 13.30h, de dilluns a dissabte. I a més, com a novetat, s’incorpora una nova franja nocturna -que no funcionarà els dissabtes- que anirà de 20.30h a 22h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa