MónTerrassa
L’hospital temporal de Sabadell acollirà pacients de Terrassa

Enllestit l’hospital temporal a la Pista Coberta d’Atletisme. Després de setmana i mitja d’obres, a partir d’aquest divendres estarà a disposició de la Corporació Sanitària Parc Taulí per derivar pacients aguts de Covid-19 de tota la comarca, també del Consorci Sanitari de Terrassa.

Entre les finalitats de l’espai hi ha recuperar lloc al Taulí per a altres dolències i facilitar llit hospitalari a pacients amb coronavirus de les residències de gent gran. Aquest dijous a la tarda encara es donen els darrers retocs i es fan visites per als professionals que començaran a treballar quan es derivin els primers pacients. No hi ha data per a les primeres arribades: pot ser qualsevol moment a partir de demà 10 d’abril, tot i que poden passar uns dies. De fet, les estimacions farien allargar els primeres ingressos després del pont de Setmana Santa. En tot cas, l’equipament està enllestit.

L’hospital temporal funcionarà com una extensió més de l’hospital Parc Taulí. Té una capacitat de 210 llits ampliables fins els 225 segons ha precisat la directora assistencial de l’hospital temporal, Pepi Rivera. Acollirà pacients estables de Covid-19 que no precisin ventilació mecànica però necessitin estar ingressats. Els crítics es mantindran dins el recinte hospitalari. Rivera ha assegurat que el número de professionals variarà en funció dels pacients però que si calgués hi treballaran fins a 300 professionals. Tots els llocs estan ja coberts. El Parc Taulí coordinarà tot l’operatiu, que pot servir també per a pacients d’altres àrees del Vallès Occidental fora del seu àmbit (Sabadell i el seu entorn). És a dir, és un hospital d’àmbit comarcal, incloent-hi també tota l’àrea coordinada pel Consorci Sanitari de Terrassa.

L’hospital temporal té diverses finalitats. En primer lloc descongestionar de pacients Covid-19 els hospitals de Sabadell i Terrassa. En segon lloc, començar a recuperar espai per a la resta d’especialitats. Ara per ara, el Parc Taulí destina el 85-90 per cent dels espais i professionals al nou coronavirus. Es vol reduir aquest percentatge, per exemple, derivant els ingressats amb Covid-19 de l’Albada o el VII Centenari per recuperar aquests espais a altres hospitalitzats. Finalment, també donar lloc per hospitalitzar persones de les residències de gent gran, un dels principals maldecaps ara mateix de les administracions.

Més informació a Isabadell.cat

Nou comentari

Comparteix