En el marc de la Comissió de seguiment de les obres de MútuaTerrassa, reunida la setmana passada, l’Ajuntament de Terrassa ha arribat a un acord amb MútuaTerrassa perquè posi en marxa, a partir de l’1 de desembre, l’ampliació d’horari de l’aparcament d’ús públic situat sota l’edifici de les noves consultes externes, a l’edifici de l’Estació de Vallparadís Universitat. Actualment i des de la seva posada en marxa, al setembre de 2018 , l’aparcament només està obert de dilluns a divendres. Concretament, l’acord assolit permetrà que l’horari d’obertura de l’aparcament d’ús públic sigui coincident, com a mínim, amb l’horari de trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), establert tant per a dies feiners com festius. L’Ajuntament ha insistit en la necessitat de posar en marxa el més aviat possible aquesta mesura per tal que l’aparcament soterrani estigui disponible per a la ciutadania també els caps de setmana.

Amb aquesta ampliació de l’horari es dona resposta a aquesta necessitat, tant de les persones usuàries de FGC els dissabtes, diumenges i festius, així com també es facilita l’assistència a actes culturals en equipaments de la zona, i l’accés a l’eix comercial a l’entorn de l’avinguda de Jacquard i del passeig del Comte d’Ègara. També cal tenir en compte que s’incrementa l’oferta d’aparcament estratègic entorn la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que s’està implantant actualment a la ciutat.

L’aparcament disposa de 110 places distribuïdes en tres plantes. Al juliol de 2103, FGC va licitar un concurs de lloguer per 50 anys dels espais comercials i d’aparcament de la nova Estació de Vallparadís Universitat, situada a la cruïlla de l’avinguda de Jacquard amb els carrers de Salmerón i de la Igualtat. L’oferta de MútuaTerrassa va ser l’única que s’hi va presentar i, atès que complia tots els requisits previstos, va ser l’adjudicatària de l’esmentat lloguer d’uns 13.000 m2 , als quals va traslladar les consultes externes i altres serveis.

Nou comentari