L'Estepar de la Carena del Troncó
L’Estepar de la Carena del Troncó | A.T.

!--akiadsense-->

L’Estepar de la Carena del Troncó forma part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa.

Situació geogràfica

Espai que ressegueix tota la carena del Troncó i posterior carena del Forn del Vidre, baixant a la plana agrícola al sector de Can Amat.

Accessos

Des de la carretera que va de Terrassa a Rellinars (Km. 2), surt una pista a mà dreta que indica la serra i la font del Troncó. Anem a buscar el carener fins arribar a una placeta amb bifurcació. Agafem la pista de la dreta que baixa cap el Torrent Mitger de Can Amat. En breu passem per l’estepar de la carena.

Coordenades UTM:

N: 4605345 E: 415714

Interès

Gestió forestal per a la prevenció d’incendis que afavoreix noves comunitats vegetals.

Valors a protegir // Vulnerabilitat

La comunitat vegetal // Trànsit de vehicles incontrolats pel carener. Erosió. Canvi o abandó de la gestió actual.

L’espai

Franja de protecció que comença a la part baixa de la Carena del Forn del Vidre, al costat est de Can Amat. Puja per la carena fins la Serra del Tronco. La gestió forestal per a la prevenció d’incendis, ha generat una franja on hi domina un estepar amb tots el representants (alba, negra, borrera i crespa), alternat amb peus aïllats d’alzines. Aquesta formació dona la sensació de trobarnos a les deveses abandonades del sud-est de la península.

Usos actuals

Pistes d’accés.

Estat de conservació

Bo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa