Una imatge de les llàgrimes de Sant Llorenç des de Terrassa
Una imatge de les llàgrimes de Sant Llorenç | Emili Vilamalla

!--akiadsense-->

Aquesta gran pluja de meteorits es produeix durant els calorosos, mandrosos i divertits dies d’estiu en què moltes famílies estan de vacances. Un moment ideal per gaudir de la fresca de la nit després d’una bona migdiada. L’explicació dels fenomen dels Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç és molt senzilla:

No és molt freqüent que els cometes compostos de gel, pols i gas, creuin el nostre sistema solar amb la seva elegant cua orbitant al voltant del nostre Sol després de llargs viatges.En aquest cas el rastre del cometa que origina Els Perseids és el Swift-Tuttle que va passar per última vegada l’any 1992 i que no tornarà a passar fins l’any 2122, ja que té un període d’òrbita d’aproximadament 130 anys.De fet, les restes entren a l’atmosfera terrestre a velocitats molt altes (uns 200.000 km / h) i es desintegren en un rastre que il·lumina el cel. Malgrat l’efecte de llum que crea, és curiós que siguin més grans de la mida d’un cigró

Així, la famosa pluja d’estels, la podem veure durant el mes d’agost perquè és la data en què la Terra passa per l’òrbita del cometa, tot i que es calcula que cada segle la pluja es retarda uns tres dies, per això al llarg de la història hi ha variacions en les dates. Solen rebre el nom de la constel·lació més propera a la zona del cel de la que semblen procedir per un efecte de perspectiva, que en aquest cas, entre Perseu i Cassiopea, al nord-est del cel.

Consells per gaudir-la

Si voleu observar-les, us hem preparat alguns consells i indicacions útils perquè pugueu gaudir al màxim d’aquest espectacle natural. El pic tindrà lloc entre el 10 i el 13 d’agost, a partir de les 22 hores, fins poc abans les 4 del matí quan es podran observar fins a 50 o més meteors a l’hora.

Busca un lloc fosc. Serà fonamental trobar un cel fosc amb una visió àmplia per maximitzar les possibilitats d’observar les estrelles i gaudir plenament de l’espectacle. Sembla evident dir-ho, però … No tingueu pressa!

Estireu-vos, gireu l’esquena a la lluna i relaxeu-vos durant almenys un parell d’hores, no només perquè us sigui bo, sinó també perquè aquests meteors surten ocasionalment de vegades entre pauses llargues. A més, els teus ulls trigaran fins a 20 minuts a adaptar-se a la foscor i això et permetrà veure moltes més estrelles i meteors. La pluja d’estels és un dels fenòmens astronòmics més bonics que podem viure. Un cop observat, esdevé inoblidable!

Fotografia explicativa de la Nasa
Fotografia explicativa de la Nasa | NASA

!--akiadsense-->

Nou comentari