MónTerrassa
L’ESEIAAT torna a reunir l’enginy més jove
  • CA
x
Joves durant el Mercat de la Tecnologia del Vallès | UPC – ESEIAAT

Un any més, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) acull, el 27 de març, el Mercat de Tecnologia del Vallès. S’hi presentaran, entre molts d’altres ginys, un túnel de vent, mini satèl·lits, braços robòtics, programadors musicals, un coet d’aigua, robots, jocs electrònics, aparells audiovisuals, vehicles intel·ligents i tot tipus de maquetes ideats per alumnes d’ESO i batxillerat del Vallès. Un fascinant mostrari tecnològic de la creativitat i el talent de les futures enginyeres i dels futurs enginyers catalans.

El proper dimecres 27 de març, a les 9 hores, el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, donarà la benvinguda als alumnes i professors que participaran a la nova edició del Mercat de Tecnologia del Vallès. Acompanyaran al director l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; el sotsdirector General de Currículum i Personalització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Aleix Gabarró; la vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UPC, Núria Garrido, i la sotsdirectora de Promoció i Estudiantat de l’ESEIAAT, Núria Salán.

Tot seguit, un centenar d’alumnes de 12 centres d’ensenyament secundari del Vallès presentaran en públic els seus projectes tecnològics, que s’exposaran durant tot el dia al vestíbul de l’ESEIAAT: 30 enginys ideats, dissenyats i construïts per ells mateixos, amb el suport dels seu professorat. Entre d’altres enginys creats pels alumnes, es podran veure un túnel de vent, minisatèl·lits, braços robòtics, programadors musicals, un coet d’aigua, robots, jocs electrònics, aparells audiovisuals, vehicles intel·ligents i maquetes.

En paral·lel, més de 300 nois i noies assistiran a 17 tallers i conferències divulgatives a càrrec de professorat i d’estudiantat de l’ESEIAAT, així com de reconeguts divulgadors científics. Amb aquesta atractiva oferta de divulgació científica, els participants podran aprendre i divertir-se amb temes tan diversos com la robòtica, la taula periòdica, la impressió 3D, la figura de Leonardo da Vinci, els materials, l’electricitat i l’alta tensió, els drons de competició, els invents que han canviat la història, o la fabricació de motocicletes i monoplaces elèctrics de competició.

El Mercat de Tecnologia del Vallès forma part de la xarxa de Mercats de Tecnologia de Catalunya, la direcció de la qual està formada per l’ESEIAAT de la UPC, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, l’Institut el Sui de Cardedeu, l’Institut Banús de Cerdanyola, l’Institut Can Planas de Barberà del Vallès i l’Escola Pia de Terrassa. Compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN), l’Ajuntament de Terrassa, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UPC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa