L’ Escola Sala i Badrinas, centre públic d’educació infantil i primària del districte 3 de Terrassa, va començar el seu projecte educatiu l’any 2011. Està situada en el barri del segle XX, en el parc de Vallparadís. Acull 400 alumnes del barri i dels voltants. És una escola plural, oberta i integradora; que té com a objectiu el respecte i el diàleg amb la realitat multicultural i multireligiosa del nostre entorn.

És l’única escola construïda en barracons que queda a la ciutat de Terrassa. Hi porten 8 anys. El proper curs 2019-2020 acaba la primària el primer grup de l’escola; el qual haurà passat tota la seva escolarització primària en barracons. I reclama un Institut-Escola que perllongui el projecte educatiu de l’escola. “Un projecte innovador amb què les famílies hi estem molt contentes. Un projecte obert al barri, on consta un dèficit històric d’escola pública. I també, obert a la ciutat, ja que ajudaria a la continuïtat entre en el centre, el complex del S. XXI i el barri del Segle XX”.

L’AMPA ha iniciat un seguit d’actes per reclamar l’Institut-Escola que permeti la continuació del projecte educatiu i posar fi a tots aquests anys de provisionalitat en barracons.

El 28 de febrer, en una convocatòria organitzada pel Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, SOS ensenyament públic de qualitat i Comunitat Educativa, l’AMPA de l’Escola Sala i Badrinas es va concentrar per reivindicar l’Institut-Escola. Dins el ple, tots els grups municipals, a excepció de PSC i ERC, els quals es van abstenir, van arribar a un acord que han de presentar al Govern.

El proper esdeveniment serà la setmana entrant: divendres 15 de març a les 16.30 hores. Amb aquest acte iniciaran oficialment la campanya de reivindicació per a la construcció de l’Institut-Escola. Es farà una lectura del manifest i una penjada de pancartes als voltants de l’escola.

Nou comentari