MónTerrassa
L’escola Roser Capdevila estrenarà un nou camí escolar el curs 2019-20
  • CA
L'escola Roser Capdevila de Terrassa tindrà un camí escolar
L’escola Roser Capdevila de Terrassa tindrà un camí escolar | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’alumnat del centre educatiu Roser Capdevila, situat al barri de Torre-sana, podran utilitzar el proper curs escolar el nou camí escolar que s’ha construït durant aquest estiu. L’obra ha consistit en ampliar la vorera situada al nord del carrer de Las Palmas fins a l’accés principal a l’escola, situat al número 17.

Aquesta actuació ha comportat la retirada de les pilones per tal que els nens i nenes vagin caminant o en bicicleta al centre escolar en un vial més ampli, segur i accessible per millorar el recorregut més immediat a l’escola. D’aquesta manera, es pretén conscienciar l’alumnat i els seus familiars de la importància de la mobilitat activa en els seus desplaçaments diaris.

L’habilitació dels camins escolars és un projecte municipal que té per objectiu incentivar que els infants facin el camí de casa a l’escola a peu, amb patinet, amb bicicleta o amb transport públic i de manera autònoma. Són un itinerari marcat, senyalitzat i segur que permet als infants arribar sols a l’escola de manera que guanyen autonomia personal i qualitat de vida. Una iniciativa que, a més, fomenta l’espai públic com a espai de socialització i, alhora, permet anar cap a una mobilitat més sostenible, disminuint l’impacte que significa l’acumulació de vehicles privats circulant en determinats horaris i punts de la ciutat, a més d’ajudar a impulsar hàbits de vida saludable.

Les actuacions es concentren en àmbits de vorera, principalment en cruïlles, tot i que a vegades hi ha afectacions sobre les calçades o voreres pròximes a les instal·lacions educatives. El projecte de Camins Escolars està vinculat al Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire i al Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa