x
Alumnes que han participat al 35 Concurs Escolar del Grup Social ONCE | ONCE

L’Escola Ramón y Cajal (Terrassa), l’Escola Enxaneta (Viladecans) i l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) han estat seleccionats com a guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya en la 35ena edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat els docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l’esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l’exclusió per raons de diversitat o discapacitat. En aquesta ocasió els guanyadors provincials de Barcelona també han estat escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya.

Enguany han participat a Catalunya 13.301 alumnes de 193 centres educatius, sota la coordinació de 254 professionals de l’educació. Per mi i per tots els meus companys Es tracta d’un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d’octubre amb la intenció que l’aula treballi de manera activa el canvi d’actituds i l’actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari. L’hora de l’esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l’esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D’aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE, han participat els escolars dels centres educatius estatals públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d’Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d’una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d’un minut de durada, amb un petit guió. Cada grup ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d’Ed. Primària); B (5è i 6è d’Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial). Els treballs seleccionats pel jurat provincial de Barcelona i autonòmic de Catalunya per a cadascuna de les categories han estat:

CATEGORIA A: (3r i 4t de Primària)

Col·legi: Escola Ramón y Cajal (Terrassa)

Grup: 4º C (4º Primària)

Professor/a: Toni Arboleas

CATEGORIA B: (5è i 6è de Primària)

Col·legi: Escola Enxaneta (Viladecans)

Grup: A (6º Primària)

Professor/a: Miriam Lapuesrta

CATEGORIA C: (ESO i FP Bàsica)

Col·legi: Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes)

Grup: A (1º ESO)

Professor/a: Eva Carcelen

Aquests col·legis passaran a la següent fase, l’estatal. La resolució es coneixerà al mes de maig. Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus ‘Per mi i per tots els meus companys’, en què viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers. El jurat de Barcelona ha estat format per Rebeca García Navarro, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de la DT ONCE CATALUNYA; María de la Sierra López Belmonte, vicepresidenta 2a. del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt Sánchez, secretària tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny Ferrando, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Àngels Castro García, periodista del Departament Comunicació del Parlament de Catalunya; Teresa Altagracia Sabariego Caro, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE BARCELONA i Dolors Moreiras Vieira, Mestra del CREDV/CRE ONCE BARCELONA, adscrita al Departament d’Ensenyament.

Nou comentari