MónTerrassa
L’ESCAC entra al patronat de la Fundació ESCODI
  • CA

La Fundació de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals (ESCAC) entrarà a formar part del patronat de la Fundació ESCODI, juntament amb les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya i de Dolors Puig a títol personal, i prenent així el relleu dels patrons fundadors de l’entitat, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Terrassa i Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. El canvi serà efectiu un cop ratificat pels òrgans de govern dels 3 patrons actuals i del propi patronat de la Fundació en una darrera reunió prevista en els propers mesos. Una vegada superada l’etapa de consolidació de l’ESCODI i del seu Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució adscrit a la Universitat de Barcelona, que s’imparteix des de l’escola terrassenca, els ens fundadors es retiren per donar un nou impuls al grau, de la mà de l’expertesa i creativitat que pot aportar l’ESCAC.

La incorporació dels nous patrons i la desvinculació dels fundadors ja ha estat aprovada pel Patronat de la Fundació ESCODI aquest mes de març, un acord que ha de ser ratificat per cadascun dels òrgans de govern en les properes setmanes. Així, en el ple ordinari del mes març, que se celebra aquest dijous, es presenta en forma de proposta de resolució que recull tots els acords assolits prèviament pel patronat.

Per part de l’Ajuntament, es compromet a mantenir l’actual conveni de col·laboració durant tres anys, per donar viabilitat i suport al projecte de futur la Fundació, amb la incorporació dels nous patrons. Una vegada es formalitzi l’entrada de l’ESCAC a la fundació ESCODI, l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya serà qui es faci càrrec de l’activitat docent del Grau actual, garantint que tots els alumnes que l’estan cursant s’hagin graduat, atenent i respectant així la normativa d’aplicació de la UB.

Més espais i noves ofertes formatives

L’ESCAC va iniciar l’any 2017 un procés de cerca d’activitats i espais que permetessin millorar, potenciar i diversificar la seva oferta acadèmica a la ciutat. El Pla de creixement de l’escola contempla la posada en marxa d’un “Hub Creatiu” per continuar treballant les activitats pròpies, però que els permeti obrir també noves línies estratègiques i d’ampliació cap a altres sectors d’activitat econòmica, com és el cas del Comerç i el Retail. Aquest és un àmbit on l’ESCAC pot aportar la seva experiència i expertesa dins el món audiovisual i del cinema. A partir de l’acord assolit, l’ESCAC també passaria a llogar i gestionar l’Edifici Vapor Universitari, des d’on impulsarà les activitats vinculades al “Hub Creatiu”, potenciant l’edifici com a element articulador i potenciador del Campus Universitari de Terrassa, que sigui capaç de liderar un projecte diferenciador i singular al voltant de la Terrassa Universitària. Tot i aquest canvi en la gestió del Vapor Universitari, es mantindran els compromisos que Foment de Terrassa, actual gestor de l’immoble, té amb els actuals llogaters i usuaris de l’edifici.

L’entrada de l’ESCAC al patronat de l’ESCODI assegura la continuïtat del grau de comerç a Terrassa. Al mateix temps permet a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals diversificar la seva oferta acadèmica i poder créixer en espais i activitats, convertint el Vapor Universitari en un pol creatiu integrat dins el Campus Universitari de Terrassa. A la vegada, l’operació permetrà l’Ajuntament de Terrassa tornar a potenciar el Vapor Universitari com a espai de caire eminentment universitari, recuperant la funció original per a la qual va ser projectat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa