MónTerrassa
Les persones vacunades a l’estranger podran obtenir el Certificat COVID digital de la UE
  • CA

Les persones que s’hagin vacunat a l’estranger podran obtenir el Certificat COVID digital de la UE (CCD). Fins ara, donat que aquesta informació no es registrava de forma estructurada a l’historial electrònic compartit, el sistema informàtic no permetia generar el certificat europeu de vacunació.

Aquesta millora s’ha treballat en els últims mesos per facilitar que les persones, que fins ara només constava aquesta vacunació en la seva història clínica, puguin obtenir el Certificat Covid de vacunació. Aquest canvi, també millorarà el registre de cobertura vacunal, ja que fins ara no es podia incloure en les dades de vacunació poblacional.

El CCD és un document oficial i, per tant, perquè es pugui tramitar el document i QR corresponent cal que la persona acrediti un certificat oficial emès per l’autoritat competent on ha rebut les dosis (tant si és una, com les dues) amb tota la informació requerida per al registre.

Cal tenir en compte que el certificat només es generarà si les vacunes són les autoritzades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS): Comirnaty (Pfizer/BioNtech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Covishield, Janssen, Sinopharm i Sinovac Biotech.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa