MónTerrassa
Un avió alemany es va estavellar a Terrassa el 1939
  • CA
L'avió estrellat a la teulada de la fàbrica
L’avió estrellat a la teulada de la fàbrica | Arxiu Àngel Sànchez

!--akiadsense-->

El 9 de febrer de 1939 un avió militar de bombardeig, un Heinkel He-111 de la Legió Cóndor, es va avariar i el pilot es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència. L’aparell, amb els motors aturats, va caure a la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover de Terrassa, transformat avui en el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Tot apunta apunta a que el pilot li va semblar que era un espai diàfan. Va haver-hi ferits -els cinc tripulanys alemanys-, però malgrat el cop la fàbrica va resistir intacta, i l’avió va romandre uns dies al lloc, on el van desmuntar peça a peça.

L’aparell estava tripulat per un comandant i quatre subalterns. L’oficial va ser el que va sortir més malparat tot i que va sobreviure, Els demés tripulants van sortir il·lesos amb ferides de poca consideració. Els va atendre el doctor Busquet, ens explica Joaquim Verdaguer.

Segons David Gesalí i David Iñíguez, va patir una pana mentre es dirigia a l’aeròdrom de Sabadell, on hi havia estacionada la Legió Còndor que participava en els darrers combats de la Batalla de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa