MónTerrassa
L’ATM compensarà l’1 de juliol els títols de transport no utilitzats durant l’estat d’alarma

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) compensarà a partir de l’1 de juliol els 600.000 títols de transport integrats que calcula que no s’han utilitzat durant l’estat d’alarma per la covid-19. En el cas dels títols estrenats abans del 14 de març i que han caducat durant el confinament sense ser utilitzats, els usuaris podran recuperar tots els dies o viatges perduts introduint el títol a qualsevol validadora d’accés a la xarxa de transport que imprimirà una nova data de caducitat.

Els usuaris que sí que han utilitzat els seus títols durant el confinament hauran de fer una sol·licitud telemàtica. Un cop valorada, si és el cas, obtindran un títol compensatori a partir de l’1 de setembre. Els dos sistemes es gestionaran telemàticament. L’ATM calcula que hi ha uns 600.000 títols a compensar, dels que la majoria, uns dos terços, seran compensacions automàtiques. En tots els casos les validacions es faran de manera telemàtica per evitar aglomeracions de gent en els punts d’atenció personalitzada.

Segons ha explicat el director general de l’ATM, Pere Torres, en el cas de les compensacions automàtiques els usuaris només hauran d’introduir la targeta caducada en qualsevol validadora d’accés a la xarxa de transport i el sistema imprimirà en el títol una nova data de caducitat, de manera que recuperarà tots aquells dies o viatges que no va poder utilitzar des del 14 de març. En els títols mensuals (T-usual, T-grup i T-familiar) eñ requisit perquè es produexi l’ampliació automàtica de caducitat és que el títol s’estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i l’11 d’abril. Pel que fa als títols trimestrals (T-jove, T-trimestre i T-70/90 FM/FN), el requisit és que el títol s’estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i el 10 de juny. Des de l’ATM recorden que la nova data de validesa dels títols començarà a comptar un cop es validin i, en aquests sentit, recomanen que no s’executi el procediment de recuperació de dies fins el moment que es necessiti el títol, ja que es disposarà de tot el 2020 per fer ús d’aquest procediment de compensació.

Compensacions via formulari

Per als casos de persones que sí que van utilitzar els seus títols de transport durant el confinament, un cop aprovat l’estat d’alarma, per motius laborals o de serveis essencials, l’ATM ha habilitat un formulari dinàmic en un web específic, on cal registrar les dades de cada títol i persona, que permetrà analitzar, cas per cas, el dret de compensació. El formulari demanarà, entre d’altres, la imatge del títol a compensar per ambdues cares, per obtenir les dades precises d’utilització, a més de documentació personal i laboral que certifiqui la pertinença a un servei essencial, si s’escau.

Un cop rebuda la informació, l’ATM valorarà el dret a compensació i quantificarà els dies que s’han de compensar; a partir d’aquí, generarà un abonament que incorporarà viatges il·limitats per al nombre de dies que es determini en cada cas. La persona podrà recollir l’abonament a partir del dia 1 de setembre, entre una sèrie de punts de recollida a triar. Aquests títols tindran validesa fins al 31 de març de 2021, i la compensació via formulari es podrà sol·licitar durant tot el 2020. Aquesta via també inclou l’opció de compensar els dies de gratuïtat del transport públic que es van establir per als treballadors i treballadores essencials entre el 2 i el 9 d’abril; és a dir, persones que ja disposaven d’un abonament estrenat aquells dies (primera validació posterior al 13 de març) i que, a la pràctica, no van aprofitar la gratuïtat perquè, erròniament, la validadora va descomptar-li el viatge. La via del formulari, per a la resta de casos, tindrà el suport d’atenció d’una centraleta reforçada que donarà resposta als dubtes específics dels casos de compensacions, al telèfon 93 120 53 30 en horari de 9h a 21h, de dilluns a divendres no festius. En qualsevol cas, el sistema impulsat per l’ATM pretén oferir una solució àgil que eviti desplaçaments per a qualsevol consulta o gestió presencial, per evitar el col·lapse i les aglomeracions, no aconsellables en l’actual situació. Pere Torres ha reconegut que apareixeran “casuístiques molt diferents” que hauran de resoldre cas per cas amb la filosofia de “restituir allò que correspon i no restituir allò que no correspon”. Aquí, per exemple, ha recordat que les persones que no pertanyen a serveis essencials no podran reclamar “res” entre el 2 i el 9 d’abril perquè aquells dies no tenien dret a desplaçar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa