MónTerrassa
L’Associació Xàfec troba “fora de lloc” la prohibició de mobilitat entre municipis els caps de setmana
  • CA

L’Associació Xàfec, Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya, troba “fora de lloc” la prohibició de mobilitat entre municipis els caps de setmana. Denuncia que són els dies on es concentra la “màxima activitat cultural” i demana al Govern que la reverteixi. Ho ha dit aquest dissabte, recordant que les programacions de teatres i auditoris “en cap cas” poden subsistir només amb espectadors procedents del municipi en qüestió. “Entre la reducció d’aforament al 50% amb un màxim de 500 persones i la prohibició de la mobilitat fora del municipi, l’obertura del sector de la cultura és un anunci pràcticament sense cap aplicació real” ha lamentat.

L’associació – que compta amb 37 socis arreu de Catalunya – també ha afegit que la situació anirà acompanyada de la suspensió de moltes de les programacions previstes, amb un perjudici “evident” cap al sector artístic i tècnic. I és que des del seu punt de vista, el sector ha treballat “des d’un primer moment” seguint totes les normes i recomanacions.

“Es pot afirmar amb rotunditat que no hi ha hagut contagis de covid-19 procedent de festivals i concerts perquè el control dels protocols sanitaris s’ha fet de forma estricta” ha subratllat.

Per això, assegura, que ha rebut els darrers anuncis amb “perplexitat” i creu que la prohibició de mobilitat aplicada de divendres a dilluns provoca un “nou problema i desencís” afegit als ja existents, derivats de la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa