MónTerrassa
Lanaspa se suma a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat
  • CA

L’escola Lanaspa-Giralt s’ha sumat oficialment aquest dimecres, 1 de desembre, a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST), en un acte que ha comptat amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero. Se’ls ha fet el lliurament de la placa acreditativa com a centre adherit. Amb Lanaspa ja són un total de 33 les escoles públiques i concertades (bressol, primària, secundària i centre d’idiomes) de la nostra ciutat que formen part de la XEST. Una progressió que ha anat in crescendo en els anys, des que es va fundar l’any 2011 amb nou centres els quals apostaven per integrar dins del projecte educatiu del centre i de la vida escolar l’àmbit de sostenibilitat.

Caballero ha explicat que l’educació ambiental “és una eina estratègica fonamental per prendre consciència que el progrés ha de ser sostenible. Aquest equip de govern treballa per fer de Terrassa una ciutat sostenible, saludable i respectuosa amb l’entorn, en el marc de la Revolució Verda, per garantir el futur de les noves i futures generacions”. Per aquest motiu, ha exposat, que l’Ajuntament treballa en diferents programes per transmetre els coneixements i ensenyaments per fer una Terrassa més sostenible i saludable, i generar “hàbits i conductes que ajudin a prendre consciència dels problemes ambientals, prevenir-los i resoldre’ls”.

Actualment, formen part de la XEST els següents centres: Lanaspa-Giralt, Isaac Peral, Font de l’Alba, El Vallès, França, Vedruna, Roser Capdevila, Serra de l’Obac, Santa Teresa de Jesús, Mare de Déu del Carme, El Cingle, Institut Can Jofresa, Delta, Tecnos, Ponent, Martí, Institut Terrassa, Lumen, Enxaneta, La Roda, Sagrat Cor, La Nova Electra, Institut Ègara, Institut Escola Antoni Ubach, Creixen Terrassa, Ramon Pont, Maria Auxiliadora, Petit Estel La Nova, Sant Josep de Calassanç, Joaquima de Vedruna, escola bressol Vallparadís, llar d’infants Núria i Món Idiomes. També s’integra l’escola Rosella, de Viladecavalls. Per formar part de la XEST, només cal enviar un correu demanant informació a [email protected].

Nou taller d’educació ambiental

Aquest any, amb estreta vinculació al projecte de la incorporació de la sostenibilitat dins de la vida escolar dels centres educatius de Terrassa, s’ha posat en marxa una iniciativa que consisteix en “informar i conscienciar l’alumnat sobre les actituds cíviques que cal mantenir per gaudir d’una ciutat neta, dipositant els residus els contenidors corresponents i contribuint, així, a que hi hagi menys plagues”. La primera acció emmarcada dins d’aquest programa va tenir lloc el passat 25 de novembre a l’escola Mare de Déu de Montserrat, on durant un matí es va impartir tallers dirigits a pares, tutors legals i alumnes de cicle de primària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa