MónTerrassa
L’ANA: l’entitat que vol renovar Terrassa
  • CA
Membres de la nova entitat ANA | Àgora Nova Atenes

!--akiadsense-->

Fa 100 anys, en l’Ègara coberta de sutge, un grup d’intel·lectuals de Barcelona va atorgar a la seva veïna el títol de Nova Atenes. Ara, en la Terrassa de la (post?) crisi econòmica, un col·lectiu de veïns recupera aquest nom sota les sigles ANA (Àgora Nova Atenes) per a redefinir i donar impuls a la ciutat i a la seva identitat. Els membres de l’entitat van llegir aquest dimecres, dia 28 de juny, el seu manifest lluint unes samarretes amb les paraues “L’ANA estima Terrassa”.

Intentant evitar un caràcter partidista per a situar-se en un àmbit més “social” i “cultural”, l’associació vol ser un espai de debat obert i transversal. Un dels reptes que es planteja l’ANA és la dificultat a l’hora de crear una xarxa cohesionada entre els diferents barris i col·lectius de Terrassa. El més innovador, potser, rau en confiar en què la via per assolir els seus objectius és un sentiment de pertinença local. Reinventar-se o morir davant d’una capital propera i famolenca que sembla que podria relegar Terrassa a una “ciutat dormitori sense identitat pròpia”. “Encara serà veritat que tenim poca autoestima”, feia broma Cesc Poch, un dels integrants de l’ANA.

Tenint en compte que el títol de Nova Atenes es corresponia a l’Ègara industrial, l’ANA vol redefinir la ciutat del segle XXI. Posa Internet i les noves tecnologies al punt de mira per a aquest fi. L’entitat vol una Terrassa moderna, igualitaria i unida. Aposta per un llenguatge no excloent i posa èmfasi en el caràcter obert del seu espai de debat.

El primer acte oficial de l’ANA portarà el títol de Hi ha projecte de ciutat a Terrassa?, i serà un sopar-tertúlia el proper dia 20 de juliol a les vuit del vespre a la seu de la Coral Els Amics. En els propers dies l’ANA farà públic el nom dels ponents. Les inscripcions s’hauran de fer al correu [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa