Jordi Ballart i Manel Buch
Jordi Ballart i Miquel Buch | A.T.

!--akiadsense-->

La reunió de la Junta Local de Seguretat a Terrassa ha servit per valorar el recent anunci, avui mateix, per part del Govern de la Generalitat de la creació a Catalunya de 1.000 noves places de Mossos i Bombers, 750 places de nous Mossos d’Esquadra i 250 places de Bombers, per pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos.

Per a l’alcalde Jordi Ballart, «l’anunci és molt positiu, esperat i necessari, atesa la situació d’ambdós cossos a la ciutat, i esperem que repercuteixi ben aviat tant a l’ABP de Mossos com al Parc de Bombers de Terrassa». Amb aquest anunci, l’alcalde espera que es pugui pal·liar la situació actual a la ciutat pel que fa al repartiment dels serveis entre els cossos en temes de seguretat.

En xifres, Ballart ha explicat que el 38’3% de les actuacions de la Policia Municipal actualment, corresponen a serveis que venen derivats de Mossos per falta d’efectius. «Per Terrassa, -ha explicat l’alcalde- és essencial que els Mossos tinguin una dotació d’agents ajustada a la realitat de la ciutat i, per això, ja hem demanat al conseller que ens concreti aviat el nombre de nous efectius que es destinaran a la nostra ciutat».

La Junta Local de Seguretat s’ha celebrat a la Sala de Govern i ha estat presidida conjuntament per l’alcalde i el conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch. A la reunió també hi han estat presents la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero; a més de representats dels diferents cossos de seguretat.

Nou comentari