MónTerrassa
L’Ajuntament trucarà als egarencs de més de 70 anys que viuen sols
  • CA

Els serveis municipals han completat ja una primera ronda de trucades a gent més gran de 80 anys que viu sola o amb parella d’aquestes mateixes edats. Pel que fa a persones d’aquesta edat que no reuneixen aquestes característiques, se’n fa seguiment a través de Serveis Socials. De les trucades han sorgit algunes necessitats de seguiment i derivacions a diferents serveis.

L’Ajuntament prepara ara una nova ronda de trucades telefòniques que s’ampliarà a persones de més de 70 anys. A més, s’està treballant per detectar persones d’aquests grups d’edat de les quals no es disposa de contacte telefònic.

Segons el padró hi ha 6599 persones majors de 80 anys que viuen soles o amb una altra persona major de 80 anys. Les trucades serveixen per:

– Fer seguiment de l’estat de salut

– Atenció i contenció emocional

– Fomentar i recomanar hàbits saludables

– Detecció de necessitats: Identificar si les persones tenen qui els faci la compra (super o farmàcia), si tenen persona o persones de confiança amb qui mantenen contacte o a qui es podrien adreçat si ho necessitessin, o si la conversa ens permet identificar situació de risc: mala alimentació, mala hidratació, la persona no parla amb ningú en tot el dia, te greus dificultats en Activitats Vida Diària, sospita de deterioro cognitiu…)

– Recordatori de Mesures de protecció

– Derivar a voluntariat si s’escau per tasques de suport (compres, farmàcia, baixar brossa…)

– Derivar a Serveis Socials Detectar mitjançant l’escolta situacions de risc o necessitats

– Detectar persones que no contesten Informació del Servei: SSAD. 01-04-2020:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa