MónTerrassa
L’Ajuntament reclama de nou l’execució “urgent” de la Masia Can Marcet
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha tornat a reclamar als propietaris que posin fil a l’agulla i duguin a terme de manera “urgent” la rehabilitació de la Masia de Can Marcet. L’estat de deteriorament i abandonament de l’edifici és una de les preocupacions de l’equip de govern. Aquest passat divendres, s’anunciava que s’havia concedit la llicència d’obres per a la reforma i adequació de la masia de Can Boada del Pi, a l’avinguda de Can Boada, número 14, i just al costat de la masia Can Marcet. Els treballs s’han d’iniciar aquest mes de novembre, màxim inicis del desembre, i tenen un període d’execució de sis mesos.

Ara, l’objectiu és aconseguir que passi el mateix amb Can Marcet. El desembre de 2020, la propietat també va presentar una sol·licitud de llicència i el projecte corresponent. Des del servei de Territori i Sostenibilitat, els va revisar tècnicament el projecte i van detectar que “presentava deficiències”. Per aquest motiu, es va demanar als promotors que procedissin a la seva correcció, com a requisit “imprescindible” per a la concessió de la llicència. Això va ser a primers d’aquest any 2021. Des d’aleshores, l’Ajuntament “no ha obtingut resposta”, i per això s’ha tornat a requerir “l’execució urgent i immediata els treballs”, i com a conseqüència, s’han imposat noves multes per incompliment. La bona notícia és que sí que es manté la “comunicació” amb l’equip tècnic de la propietat per tancar el projecte i tirar endavant la rehabilitació de la masia, que és l’objectiu que al final es persegueix i que s’espera aconseguir el més aviat possible.

Les denúncies veïnals per l’estat ruïnós de la Masia de Can Marcet han estat una constant des de fa anys i panys. Protegida com a bé cultural d’interès local, es tracta d’una construcció obra de Lluís Muncunill, l’any 1904, i que va fer edificar l’industrial tèxtil Miquel Marcet i Poal, propietari del mas veí de Can Boada del Pi. De l’edifici, de planta quadrada i de planta baixa i un pis, en destaca un medalló noucentista representat a la façana, amb les lletres “Masia Marcet”.

La Masia Marcet, a Can Boada del Pi de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa