MónTerrassa
L’Ajuntament ofereix un pla de formació gratuït a les entitats i el voluntariat de la ciutat
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa posa a disposició del teixit associatiu i el voluntariat de la ciutat una nova oferta d’accions formatives per donar resposta a les necessitats que les mateixes entitats van expressar en les valoracions de la formació rebuda el 2020 i en l’enquesta realitzada pel Servei de Qualitat democràtica. L’oferta de formacions del primer semestre del 2021 inclou tallers de l’àmbit legal i de gestió com “Com aconseguir el certificat digital de l’entitat” o “Les obligacions en matèria de transparència de les entitats” i de l’àmbit comunicatiu, amb accions com “Xarxes socials: creem l’Instagram de l’entitat” o “Com fer el Pla de Comunicació de l’entitat a les xarxes socials”. Altres propostes volen fomentar el debat i la reflexió de les entitats entorn les bones pràctiques associatives, com la proposta “Fem visibles les bones pràctiques associatives” i apostar per l’aprenentatge servei i servei comunitari. Hi ha també un curs d’iniciació al voluntariat per a la ciutadania que fa poc temps que s’hi dedica i per a persones que vulguin començar a fer voluntariat. En aquest cas, es pot demanar la formació sense ser membre d’una entitat. La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha volgut animar les entitats a que aprofitin “aquesta oportunitat de millorar el seu funcionament i la seva capacitat d’incidir en la vida de la ciutat” i ha recordat que amb la formació a entitats, el Govern municipal vol “reforçar i enfortir el paper del teixit associatiu i del voluntariat, ajudar a la seva millora contínua i donar-los projecció, perquè entitats i voluntariat són dos pilars per a la construcció col·lectiva de la ciutat i mereixen tot el suport de l’Administració”. El conjunt d’accions formatives es desenvoluparà entre el març i el maig. En total s’ofereixen vuit accions, totes en línia i totalment gratuïtes, amb un total de 50 hores lectives. Algunes de les accions s’adrecen al miler d’entitats de la ciutat, altres també s’adrecen als col·lectius no constituïts en entitat i una és específica per a personesque fan voluntariat. Part de les formacions que ara s’impartiran tindran continuïtat durant el segon semestre, per donar resposta a la demanada del teixit associatiu.

El professorat dels cursos està format per persones amb experiència que són membres d’entitats del tercer sector social i s’imparteixen per diferents escoles i entitats de formació. Gairebé la meitat de les accions oferides són reconegudes pel Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

L’oferta es pot consultar a http://espaientitats.terrassa.cat/ca/properes-formacions/. La inscripció s’ha de fer a través dels corresponents formularis web que hi ha a la informació de cada curs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa