MónTerrassa
L’Ajuntament obre la Botiga Solidària de Salut perquè les entitats es promocionin i recaptin fons
  • CA
L'Ajuntament obre la Botiga Solidària de Salut perquè les entitats es promocionin i recaptin fons
L’Ajuntament obre la Botiga Solidària de Salut perquè les entitats es promocionin i recaptin fons | A.T.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha obert avui la Botiga Solidària de Salut al local situat a l’atri de la casa consistorial, al Raval de Montserrat. Aquest nou servei s’ha ideat per- què les entitats de salut de la ciutat puguin donar a conèixer la seva missió i les tas- ques que duen a terme i disposin d’un local on poder exposar, vendre i difondre la seva activitat i els seus productes de merchandising amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca de cada malaltia. L’ubicació de la botiga és temporal, ja que, de moment, ocuparà l’espai del Punt del Voluntariat, que a causa de les restriccions sanitàries per frenar la incidència de la Covid-19 entre la ciutadania s’està gestionant de forma telefònica.

L’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora de Salut, Mònica Polo, han rebut aquest matí i han entregat les claus del local a les entitats participants, que han signat un conveni per tal de regular l’ús de l’espai i establir les responsabilitats i obligacions oportunes per cadascuna de les parts. Amb aquesta acció, des de l’Ajuntament es vol seguir recolzant a aquestes entitats que realitzen una gran tasca per impulsar projectes de recerca o ampliar el coneixement per al tractament de malalties minoritàries, a partir d’accions basades en l’acompanyament, l’experiència, la solidaritat i l’empatia de la ciutadania de la ciutat. De moment, són tretze les entitats que utilitzaran la botiga, tot i que el projecte és obert a totes les que estiguin adscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes en l’àmbit del Servei de Salut i Comunitat, que actualment són 50.

aaa

!--akiadsense-->

El projecte també té l’objectiu de promoure el treball en xarxa i la col·laboració entre entitats, sumar sinergies, millorar el grau de coneixement de les entitats, entre elles i per part de la ciutadania, i identificar necessitats comunes i ajudar a donar-hi respos- ta. La Botiga Solidària de Salut s’ha obert avui amb l’objectiu que les entitats puguin fer difusió de les seves causes en aquestes festes. Així, fins al dia de Reis, cada entitat disposarà del local durant dos dies i a partir del dia 10 de gener, l’espai serà utilitzat per una entitat diferent cada setmana. Les entitats participants són les següents:

– Cors lluitadors DUCHENNE

– Artepaliativo

– MuaSolidari

– Asociación Sanfilippo Barcelona

– Todos contra la Histiocitosis

– Fundación Síndrome de Dravet

– Fundació MSD

– Actuavallès

– Associació Infanto juvenil Raquel Cirera

– Associació de Malalts i transplantaments hepàtics de Catalunya ATHC

– Oncolliga

– AIDE

– Fundació Catalunya La Pedrera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa