MónTerrassa
L’ADF busca més dones voluntàries per a la prevenció d’incendis
Dues voluntàries participant en la darrera concentració feminista a Terrassa
Dues voluntàries participant en la darrera concentració feminista a Terrassa | ADF

!--akiadsense-->

Amb l’objectiu d’evitar incendis durant l’estiu, l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa, un any més, la campanya de Prevenció d’Incendis Forestals en època de risc alt, que durarà del 15 de juny al 15 de setembre. La campanya comença en un marc força positiu, amb un risc moderat d’incendi forestal durant aquest estiu a la comarca, ja que les pluges de la primavera han deixat els boscos molt més ben hidratats que en campanyes anteriors i només un augment molt dràstic de les temperatures podria capgirar la situació.

Una bona part dels esforços de sensibilització es concentren als habitants de les urbanitzacions. En aquest cas la campanya consisteix en el recordatori de les normes encaminades a la prevenció d’incendis i a les mesures d’autoprotecció a prendre, tant en confinament com en evacuació davant un foc forestal. Dins aquesta campanya es contempla l’evacuació a través de la Creu Roja de persones que no disposen de mitjans o tenen alguna limitació física o intel·lectual.

Enguany s’ha continuat fent actuacions per captar l’interès de les dones per participar en les tasques de voluntariat relacionades amb l’ADF, com la campanya ‘L’ADF també és LILA’, així com altres accions en col·laboració amb Protecció Civil. És el cas del joc de rol ‘Pirates a la Muntanya’, per a nens i nenes de 5è i 6è de Primària, que vol sensibilitzar l’alumnat contra els incendis forestals i els abocaments de residus al medi natural; i el llibre infantil «La patrulla del bosc contra el foc».

L’Ajuntament informa i recorda contínuament els consells i mesures de prevenció, que es poden consultar al web municipal, i ofereix informació en temps real a través de les seves xarxes socials, com ara el perfil de Twitter @trsemergencies, on també es publiquen els consells d’autoprotecció en cas de foc forestal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa