MónTerrassa
La UNED retira l’oferta acadèmica que impartia a Terrassa
  • CA

Després que la Universitat Nacional d’Educació a Distància hagi decidit retirar l’actual oferta formativa de tres graus que mantenia a la ciutat de Terrassa, com a centre associat, el Ple municipal del mes de maig s’abordarà la possible separació de l’Ajuntament del Consorci “Centre Associat de la UNED de Terrassa”.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor d’Universitat, Amadeu Aguado, “lamentem que la UNED hagi decidit rescindir el Conveni i traslladar els estudis a Barcelona. S’ha treballat fins a l’últim moment per mantenir la seva oferta acadèmica a Terrassa oferint vies de col·laboració i suport sempre que aquestes signifiquessin un major retorn a la ciutat així com una racionalització de les aportacions”. Aguado afirma que, “com a segona ciutat universitària de Catalunya, amb un campus amb prop de 10.000 estudiants i una oferta que compta amb 180 titulacions oficials, l’Ajuntament de Terrassa manté el seu compromís en reforçar i potenciar les relacions i la col·laboració amb la comunitat universitària. Però també referma el seu compromís d’eficiència i transparència amb la ciutadania”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Universitat, i en atenció a un exercici exhaustiu de racionalització dels recursos, va realitzar un informe sobre les aportacions municipals als diferents centres universitaris i facultats del Campus de Terrassa, així com el seu impacte, equitat distributiva i retorn a la ciutat. Un informe que, segons ha destacat el tinent d’alcalde: “posava de relleu que les aportacions municipals a la UNED no estaven equilibrades en relació a l’activitat docent que aquest centre realitza a Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa