MónTerrassa
La policia vetllarà per a la seguretat en l’inici del curs escolar
Rambla d’Ègara | J.M.O.

!--akiadsense-->

Prop de 32.000 alumnes d’infantil, primària i secundària de la ciutat iniciaran aquest dilluns el curs escolar 2016-2017. L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa, un any més, un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat dels alumnes en els seus desplaçaments, així com en les entrades i sortides dels centres escolars.

A partir del proper dilluns, 12 de setembre, un total de 125 agents de la Policia Municipal realitzaran tasques de regulació del trànsit i de protecció escolar a diferents punts de la ciutat. Enguany s’incrementa el nombre de punts de protecció, amb un 10% més que el curs passat. Concretament, s’ha previst protecció directa en 51 centres escolars, protecció indirecta en vuit escoles i 18 punts fixos de regulació de trànsit. A partir del 12 de setembre, s’adaptarà el servei i el nombre d’efectius policials a les necessitats per a aquest curs 2016-2017, un cop superat l’inici de les classes.

A les escoles d’infantil i primària, la tornada a l’escola tindrà lloc aquest dilluns, 12 de setembre, mentre que les classes als ensenyaments d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà es podran endarrerir fins al dimecres 14 de setembre.

El dispositiu es desenvoluparà a les entrades dels centres d’ensenyament i a diverses cruïlles de la ciutat per regular i agilitzar el trànsit, així com per reforçar la senyalització existent en cada cas. A més de garantir la fluïdesa de la circulació, es pretén que les persones usuàries de la via pública tornin a la normalitat, dins dels paràmetres de respecte i compliment de les normes de circulació i seguretat viària. Per informar a la ciutadania, es lliuraran uns fulls de la Policia Municipal amb recomanacions per seguir durant tot el curs escolar per evitar accidents, molèsties i sancions innecessàries.

A més de recomanar l’ús del transport públic i els desplaçaments a peu, la Policia Municipal recorda la conveniència d’arribar d’hora per buscar aparcament en cas que es vagi amb vehicle privat, compartir vehicle, no estacionar en punts que destorbin d’altres usuaris o aturar-se el mínim temps possible perquè baixin els infants, sempre amb les precaucions necessàries per garantir la seva total seguretat.

La Policia Municipal també tindrà presència als instituts de secundària durant l’horari de l’esbarjo. Aquest servei es prestarà d’11.30 a 12.15 h, a 12 instituts i centres d’ensenyament de la ciutat.

A l’escola, a peu, en bici, en bus i ara també en metro, molt millor!

L’Ajuntament també ha dissenyat una campanya per informar d’aquestes mesures a la ciutadania anomenada “A l’escola, a peu, en bici, en bus i ara també en metro, molt millor!”. L’eix central ha estat l’edició d’un díptic amb informació sobre mobilitat i consells per assolir uns desplaçaments més saludables i segurs, que podeu trobar al web http://www.terrassa.cat/ca/tornada-al-cole.

L’Ajuntament recorda que anar a l’escola a peu és la millor manera de desplaçar-se, i la més sostenible i saludable. La bicicleta, l’autobús i el metro també poden ser una bona opció per als itineraris més llargs. Amb aquesta publicació, l’Ajuntament de Terrassa informa del consells de mobilitat. Aquests díptics es distribuiran entre el dijous, dia 8, i el dimarts, 13 de setembre, als eixos que acostumen a registrar majors acumulacions de trànsit durant el curs, com són Arquímedes – Volta; Galileu – Pare Llaurador; Antoninus Pius – Rambla; Topete – Sant Jaume – Doctor Robert; Rambla – Doctor Cabanes, i Ctra. De Montcada amb carrers de Baldrich i Col·legi. Així mateix, s’informarà a través de les xarxes socials (facebook i twitter mobilitat), la web municipal, anuncis als mitjans de comunicació, correus electrònics als centres d’ensenyament i panells d’informació variable de la ciutat.

L’Ajuntament també recorda a la ciutadania, de cara al foment del transport públic, l’existència de la T-12, títol de transport per als nens i nenes de 4 a 13 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi l’infant. Poden ser titulars d’aquesta targeta tots els infants de 4 a 13 anys, ambdós inclosos, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l’àmbit del sistema tarifari integrat, com és el cas de Terrassa. La targeta T-12 té un cost d’emissió i gestió de 35 euros que serà repercutit a l’usuari únicament en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins que el nen o la nena compleixin 14 anys.

Comparteix