MónTerrassa
La calorada deixa pas a la pluja intensa
  • CA

El Servei Merorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació de Perill per intensitat de pluja per aquest dissabte a la tarda. El Vallès Occidental és una de les comarques afectades.

Llindar que es pot superar

Intensitat > 20 mm / 30 minuts

Descripció

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Predicció general

Durant la matinada s’espera precipitació pel terç oest, sobretot al Pirineu, Prepirineu i al camp de Tarragona. Al matí es farà més extensa i afectarà altres punts del Pirineu. A partir de migdia, s’esperen ruixats al Pirineu, Prepirineu, meitat est del país i la resta del prelitoral, mentre que són possibles alguns ruixats dispersos a la resta del territori. Al final del dia la precipitació tendirà a restringir-se al quadrant nord-est i al sector central del litoral i prelitoral. La precipitació serà d’intensitat entre feble i moderada, anirà sovint acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació, localment abundants al Pirineu i Prepirineu i quadrant nord-est. Tot i això, és possible algun ruixat fort a partir de migdia a la meitat est i al massís del Port.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa. La màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, tot i que al terç oest baixarà entre moderadament i acusadament.

Durant la matinada augmentarà la nuvolositat pel terç oest, en aquest sector quedarà molt ennuvolat o cobert mentre que a la resta es mantindrà poc ennuvolat, tot i que intervals de núvols baixos a la meitat sud del litoral i prelitoral i a la Catalunya Central. Al llarg del matí la nuvolositat augmentarà d’oest a est i creixeran nuvolades a partir de migdia. Amb tot, a la tarda el cel quedarà molt ennuvolat o cobert al Pirineu, Prepirineu i al quadrant nord-est, i entre mig i molt ennuvolat a la resta, amb més clarianes a Ponent i el terç sud al llarg de la tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa