MónTerrassa
La calefacció: 3 errors que et poden sortir cars
  • CA

Als mesos d’hivern, la calefacció dispara el consum energètic de la llar i pot arribar a suposar fins al 50% de la factura. Per això és important evitar aquests errors que ens poden sortir cars. Aquests són els més habituals, segons el RACC:

  • Deixar-la oberta sempre a una temperatura constant per evitar puntes de consum: tot i que és una creença molt estesa, això no ens rebaixarà la factura. Els experts recomanen parar-la a la nit o mantenir-la a 15 graus durant les hores del dia que no estiguem a casa, i programar el termòstat perquè s’obri o pugi de temperatura una mica abans de les hores en què hi anem. En cas d’absències prolongades, llavors sí, és millor parar-la.
  • Posar la temperatura més alta del que es recomana: per als fredolics, és una temptació, però la recomanació és mantenir la calefacció entre els 19 i els 21º. Aquesta es considera una bona temperatura de confort a la llar i si, tot i així, tenim una mica de fred, millor que ens abrigue’m una mica més. Cal tenir en compte que per cada grau de més, gastem un 8% més d’energia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa