MónTerrassa
Un jutjat anul·la l’acomiadament d’una dona per discriminació de gènere
Jutjats de Terrassa

!--akiadsense-->

El Jutjat Social número 2 de Terrassa ha declarat nul l’acomiadament d’una treballadora d’una botiga de productes de bellesa, salut i de la llar per vulneració de drets fonamentals i discriminació per raó de gènere.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, la jutgessa ha dictat la readmissió immediata al seu lloc, del qual va ser acomiadada el 17 de setembre del 2018, així com 12.500 euros d’indemnització per danys i perjudicis per la vulneració de drets fonamentals i discriminació per circumstàncies del sexe, segons ha informat CCOO aquest dilluns en un comunicat.

La sentència, dictada el passat 4 de febrer, després que el 31 de gener se celebrés el judici oral, també indica que hauran d’abonar-li els salaris deixats de percebre.

La treballadora, amb contracte indefinit, havia sol·licitat una reducció de jornada per tenir cura del seu fill -que va néixer al novembre del 2016- un cop es reincorporés al seu lloc de treball -el 13 de juny del 2017-.

Encara que ho havia sol·licitat al seu responsable a l’abril del 2017, l’empresa va canviar de “manera unilateral” la tipologia d’indefinit a temps parcial, coincidint amb el percentatge de reducció de jornada que havia demanat.

Posteriorment, la companyia va prescindir dels seus serveis, en al·legar, entre altres motius, un “elevat nombre d’incidències detectades en la gestió de l’establiment, molt per sobre de la mitjana”, a més de no complir comeses laborals i desatenció general de les tasques assignades com a responsable.

Des del sindicat han augurat que l’empresa “procedirà a recórrer” la sentència, encara que han destacat que la decisió judicial ha tingut en compte la perspectiva de gènere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa