MónTerrassa
La junta del Col·legi d’Advocats de Terrassa surt en defensa de Rull, Soler i Puig
  • CA

La junta de govern del Col·legi d’Advocats de Terrassa i comarca ha emès un comunicat com a resposta als escrits d’acusació de la Fiscalia del TS, l’Advocacia de l’Estat i l’Acusació Particular pels esdeveniments que es van produir amb motiu de la celebració del Referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, ICATER recorda que té en aquests moments un col·legiat en situació de presó provisional, Josep Rull i Andreu, un altre encausat en el procediment que pels mateixos fets es tramita a l’AN, Pere Soler i Campins, i un ciutadà de la nostra ciutat, Lluis Puig,

ex-Conseller de Cultura, obligat a exiliar-se.

El comunicat diu el següent:

1.- La defensa de les llibertats individuals i de pensament són pilars fonamentals dels Estats Socials i Democràtics de Dret. Ni la defensa d’aquelles llibertats pot justificar la vulneració de la llei, ni la resposta a l’exercici dels drets individuals i col·lectius pot ser únicament l’acció de la Justícia basada en relats i construccions artificials dels fets que res tenen a veure amb la realitat.

2.- Els escrits d’acusació que han presentat la Fiscalia, l’Advocacia General de l’Estat i l’Acusació Particular contra tots els presos polítics, els membres de la Mesa del Parlament, representants de partits i de la cúpula d’Interior, són un atac sense precedents al sistema de drets i llibertats de tota la ciutadania.

3.- La macro causa contra el procés és un atac als drets fonamentals de tots els ciutadans de Catalunya, pensin el que pensin, votin el que votin, però també significa un retrocés molt greu i sense precedents dels drets fonamentals i les llibertats públiques de tot ciutadà de l’estat espanyol.

4.- És funció de l’Advocacia garantir els drets i les llibertats de les persones mitjançant el dret de defensa, i cal trobar una solució al conflicte polític actualment existent, que ha de venir a través d’un diàleg pacífic i integrador de totes les opinions i no per la repressió o per una interpretació de les normes del tot allunyada dels drets fonamentals i la dignitat de les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa