MónTerrassa
Els joves de Terrassa de 20 a 30 anys, els més reacis a vacunar-se

A Terrassa tenim 168.658 persones que han rebut la primera dosi contra la Covid. D’aquestes, 161.252 ja tenen la pauta completa (sense tenir en compte l’anunci que els residents de la nostra ciutat rebran una tercera dosi). Aquesta xifra suposa que un 74% de la població de Terrassa ja està immunizat. Tot i ser un percentatge elevat cal dir que s’ha estancat en les darreres setmanes.

Des de l’1 de setembre al dia 16 de setembre (últim dia del que consten dades oficials a Salut) s’han vacunat amb primera dosi un total de 4.089 terrassencs, mentre que de segona han estat 7180. El dia en què s’han administrat més vaccins va ser el dia 1, amb 1.450 dosis, seguit del dia 8 amb 1.360. Aquest dia 16, últim dia registrat, se’n van posar només 344. El dia en què es van administrar menys dosis d’aquest mes de setembre va ser el dia 11 de setembre -festiu- amb tan sols 18.

La bona notícia és que el ritme de vacunació entre el col·lectiu de 12 a 15 anys funciona, i la meitat dels infants d’aquesta edat ja tenen la pauta completa (52,2%). Així, malgrat ser ara per ara el col·lectiu amb un % més baix, avança a molt més bon ritme que d’altres franges d’edat que haurien d’estar pràcticament totalment immunitzades. Estem parlant sobretot de la franja de 20 a 29 anys, que només té un 60,1% amb pauta completa o dels 30 als 34 anys amb un 61,9%, cosa que s’explica perquè sembla que sigui, aquest últim, el col·lectiu més reaci a vacunar-se. I la prova més contundent d’aquesta observació és que el col·lectiu de 16 a 19 anys, que va ser cridat a vacunar-se més tard que aquests dos ja els ha superat en escreix amb %, amb un 70,4%.

22 terrassencs ingressats

A Terrassa, l’índex de risc de rebrot se situa amb 62 punts, una xifra molt inferior a la registrada la setmana passada quan encara ens trobàvem en franja vermella per superar els 100 punta. Ara, per fi, hem baixat un graó, i ens situem en risc moderat. Tanmateix, la velocitat de propagació o RT se situa encara molt per damunt de l’esperable, amb 0,78, i tot i baixar de l’1 (quan es considera que la pandèmia es troba sota controla) encara no es pot cantar pas victòria.

Tampoc fem net de persones ingressades als hospitals de la nostra ciutat. A data 16 de setembre, hi ha encara 22 terrassencs hospitalitzats amb Covid. Aquesta setmana, a més, hem hagut de lamentar una nova defunció, registrada el passat dia 12 de setembre, que deixa la xifra global en la pèrdua de 564 egarencs des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa