MónTerrassa
Josep Maria Argimon: “No estem bé. Hem millorat però en 15 dies podríem empitjorar”
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha fet un repàs de la situació epidemiològica del conjunt de Catalunya, que es troba actualment en una situació estable. Malgrat tot, Argimon ha recordat “que tot i que estem millor, encara no estem bé” i cal seguir vigilant l’evolució: “El nostre risc de rebrot és de 150, les nostres taxes d’infecció són de 80… per tant, tenim molt de recorregut de millora”, ha dit abans d’afegir que la represa total de l’activitat quotidiana després de les vacances i la mobilitat que implica podria fer empitjorar aquests indicadors a finals de mes. “Hem de reduir la infecció a casa nostra perquè, per exemple, l’alumnat pugui anar a classe amb més tranquil·litat, inclús sense mascareta”, ha reblat.

Argimon ha fet incís en els resultats actuals de Girona, on aquest cap de setmana s’ha fet un cribratge massiu davant l’augment del risc de rebrot, i ha fet una crida a conscienciar la població. “Girona ha esdevingut ara el focus més preocupant, però esperem que la corba baixi amb el cribratge realitzat, amb el respecte de la quarantena i amb l’aplicació de les darreres restriccions”. També ha repassat el cas de Lleida, on les dades demostren que les accions i mesures preses han donat bons resultats i s’ha aconseguit baixar la corba i el risc de rebrot “A Lleida hem rebaixat el risc de rebrot a gairebé 92, però malgrat que això ja sigui positiu, cal rebaixar-lo més encara”, ha emfatitzat.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha recordat que “és el comportament individual de totes i tots nosaltres” el que marcarà l’evolució de l’epidèmia arreu del país. “Les corbes depenen del que fem, i les mesures de protecció individual són les que donen seguretat al nostre entorn: a les escoles, a les residències, a la feina… Tots hem de fer l’esforç comú per reduir els contagis, que majoritàriament es donen fora dels centres educatius”, ha resumit.

Finalment, Argimon ha presentat també els principals canvis per flexibilitzar més les visites dels familiars que es presenten en el Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l’àmbit residencial. Aquests nou document desvincula la possibilitat de rebre visites del risc de rebrot o EPG de l’Àrea de Gestió Assistencial o municipi on es troba la residència. Així doncs s’actualitzen mesures pel que fa a la sectorització, detecció precoç i aïllament de persones amb risc d’infecció, pautes per a visites i sortides i eines per a ingressos segurs als centres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa