MónTerrassa
Jornada oberta a la ciutadania per reflexionar sobre la Terrassa del 2030
  • CA

El pròxim divendres 8 de juliol, tindrà lloc una jornada oberta a la ciutadania per reflexionar sobre com volem que sigui la Terrassa del futur. Es tracta d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, de manera conjunta amb l’EUNCET-UPC, i porta per títol “Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030”.

Dins de l’Agenda Urbana de Terrassa, aquesta acció pretén debatre sobre les possibilitats de futur de la ciutat, alhora que es busca fomentar la participació ciutadana. La jornada oferirà un conjunt de visions sobre diferents eixos i reptes que Terrassa haurà de fer front en els pròxims anys, tant en el context social i econòmic, com en el seu posicionament geogràfic metropolità i vallesà.

Quatre eixos

La jornada, que tindrà lloc el proper divendres 8 de juliol, de 9 h a 14 h, al Vapor Universitari de Terrassa (Carrer de Colom, 114), comptarà amb la presentació de la regidora de Presidència i Relacions Europees i Internacionals, Jennifer Ramírez, i s’estructurarà al voltant de quatre eixos:

– Eix econòmic, a càrrec d’Enric Urreta; per posar en valor la necessitat de dinamitzar els motors econòmics locals, el paper dels Districtes Innovadors, l’experiència del 22@ a Barcelona, les lliçons apreses i la seva visió al respecte del futur de la ciutat.

– Eix sostenible, a càrrec de Júlia Garcia, directora d’Economia Circular del Centre tecnològic Leitat; per presentar les estratègies vigents d’economia circular, innovació social i les ciutats sostenibles.

– Eix urbanístic, presentat per Maria Sisternas, CEO de MediaUrban; sobre l’urbanisme del segle XXI.

– Eix innovació econòmica local, a càrrec de Ninna Torres, presidenta del Cercle de Joves de la CECOT.

A més, la jornada també comptarà amb una cloenda per part de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Tallers telemàtics per a la ciutadania

D’altra banda, el consistori també organitzarà en les properes setmanes diferents tallers telemàtics en horari de matí i tarda, dirigits a la ciutadania i al personal municipal, per tal d’obrir el procés de l’Agenda Urbana, plantejar qüestions i recollir inquietuds i propostes, seguint amb l’experiència que ja es va iniciar l’any 2021.

Concretament, la ciutadania hi podrà participar els proper divendres 8 de juliol, de 16 h a 17.30 h, i divendres 15 de juliol, de 12 h a 13.30 h. A més, a partir de dimarts vinent, 5 de juliol, s’obrirà un espai de participació a ParticipaTerrassa, a través d’una enquesta i de la difusió de documentació relacionada amb l’Agenda Urbana, per facilitar la participació de la ciutadania en la redacció del futur document.

L’Ajuntament de Terrassa treballa des de fa mesos en l’Agenda Urbana de la ciutat, una estratègia de futur que compta amb consens polític i que s’està desenvolupant a través d’un grup de treball tècnic i una Taula de Grups Municipals. L’Agenda Urbana és un instrument necessari perquè Terrassa pugui participar en projectes i fons europeus, al mateix temps que esdevé un espai de reflexió, diàleg i consens sobre les línies mestres del futur de la ciutat, per alinear-les amb els objectius globals de sostenibilitat i de progrés social i econòmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa