MónTerrassa
Jornada festiva a la Seu d’Ègara, amb els infants de protagonistes

Els infants seran els protagonistes d’una jornada festiva que tindrà lloc a la Seu d’Ègara de Terrassa. Aquest dimarts, durant tot el matí, les esglésies de Sant Pere acolliran diverses activitats culturals dirigides per infants, dins del programa “L’escola amb la Seu d’Ègara”. Així, es podrà gaudir de visites guiades, concerts, actuacions de cultura popular, exposicions i venda de productes artesanals. Hi participaran alumnes de set escoles de la nostra ciutat: Vedruna Vall, Serra de l’Obac, Isaac Peral, Creixen Terrassa, Santa Teresa de Jesús, El Cim i Bisbat d’Ègara.

La jornada s’iniciarà a dos quarts de deu del matí i comptarà amb la presència de l’alcalde Jordi Ballart, acompanyat pel director de la Candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, Carles Sánchez. Es tracta d’un acte gratuït (cal reserva prèvia per a les visites guiades i concerts) i obert a tota la ciutadania amb què es pretén fomentar la participació ciutadana i integrar les escoles en la Candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco.

I és que des de al UNESCO s’anima a desenvolupar activitats educatives relacionades amb el Patrimoni Mundial i a fer participar escoles, universitats, museus i altres autoritats en el respecte i estima del patrimoni mitjançant programes d’educació i informació. Des del Servei de Cultura i la direcció de la Candidatura, fa mesos que es treballa directament amb les escoles en la preparació d’aquest projecte, una iniciativa pionera que mai s’ha posat en pràctica en cap altre monument d’Europa, mitjançant el qual es vol donar impuls a la Candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la Unesco.

El programa previst és el següent:
9.30h: Inauguració de la jornada
9.45h: Cantata: el fascinant viatge a través de la música, a càrrec de l’escola Santa Teresa de Jesús a l’Església de Sant Pere
10.30h Concert: Clara, l’art per dins, a càrrec de l’escola Serra de l’Obac, a l’església de Sant Pere.
10.30-11.30h: Visites guiades a la Seu d’Ègara a càrrec de l’escola El Cim
11.00h: Actuacions de cultura popular: balls de gegants, balls tradicionals, balls de bastons, la Rumba del Bisbat. A càrrec de l’escola Bisbat d’Ègara a la plaça del Rector Homs
A partir de les 10h: Cooperatives de productes artesanals de la Seu d’Ègara, a càrrec de les escoles Isaac Peral i Creixen Terrassa.
Tot el matí: Exposició fotogràfica a càrrec de l’escola Vedruna Vall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa