MónTerrassa
Jaume Badiella serà jutjat per l’assassinat de Mònica Borràs al febrer
  • CA

El cas de la mort de Mònica Borràs, veïna de Terrassa assassinada a mans de la seva parella Jaume Badiella i trobada enterrada al pati de casa de seva al carrer Volta, arribarà a judici aquest proper més de febrer. L’Audiència de Barcelona ha assenyalat l’inici del judici pel dilluns dia 7 i s’allargarà fins el dimecres 16 de febrer. L’home serà jutjat per un un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, càrrecs pels quals l’acusació particular -la mare i el germà de Borràs- demana 27 anys de presó, mentre que la Fiscalia en reclama 24. Per altra banda, la defensa demana un eximent complet de responsabilitat a causa del que consideren una greu alteració mental de Badiella.

Tant acusació particular com Fiscalia argumenten que la víctima no va poder defensar-se d’un atac inesperat i molt violent amb destral a l’interior del seu domicili. La família, a més, també contempla un delicte de robatori per diverses sostraccions de diners del compte de Borràs, posteriors a la seva mort, per part de Badiella.

Borràs va desaparéixer el 7 d’agost de 2018 -desaparició que el mateix home va denunciar a la policia- i la troballa del seu cadàver enterrat al pati de casa seva el 19 juny de 2019 va commocionar Terrassa. Aquell matí, els Mossos d’Esquadra van informar que havien detingut a Badiella per la desaparició de la seva parella, i després de deu hores de recerca a la casa on vivia la parella -al carrer Volta número 80- van trobar el cos de Borràs enterrat al pati, gràcies a l’ajuda de diversos aparells georadars.

Va ser en el moment en què el cos de Borràs va ser visible quan l’home va confessar el crim: la va matar a cops de destral el dia de la seva “desaparició” i, en realitat, tots aquells deu mesos el seu cos havia estat enterrat al pati. Badiella empre havia negat qualsevol responsabilitat o implicació en la desaparició de la dona fins llavors. Des d’aleshores, l’acusat compleix presó provisional al centre de Brians.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa