Jose Luis Cano (gerent de SALT idiomes), Anabel Arroyo (donant guanyadora) i Anny Jaramillo (hematòloga del Banc)

Jose Luis Cano (gerent de SALT idiomes), Anabel Arroyo (donant guanyadora) i Anny Jaramillo (hematòloga del Banc) | cedida

Aquest darrer mes de setembre, el Banc de Sang ha fet una campanya especial de donació en què s’ha sortejat un curs d’anglès, gentilesa de l’acadèmia SALT idiomes, entre totes les persones que han efectuat qualsevol tipus de donació (sang, plasma, etc.) del 2 i el 30 de setembre.

Ja hi ja guanyadora. Es tracta de l’Anabel Arroyo, donant de sang des del 2014. Treballa a la UCI (Unitat de Cures Intensives) a la Mútua de Terrassa mateix. Així que sap de primera mà la necessitat que tenen els malalts a qui es transfonen les bosses de sang. Va decidir que ella també donaria quan van haver d’operar la seva mare. El seu grup sanguini és O+, és a dir, que totes les persones de grups RH positiu (A+, B+, AB+, O+) poden rebre la seva sang, per tant té una compatibilitat alta. A més, com gran part dels ciutadans de Catalunya tenen aquest grup, més gent la necessita.

Recordem que a Catalunya calen unes 800 donacions diàries per cobrir les necessitats dels hospitals. Els mesos posteriors a les vacances acostumen a ser complicats pel que fa a la reserva de sang, ja que moltes persones si han viatjat fora d’Europa hauran d’estar entre 1 i 6 mesos sense poder donar (com es veu als oferiment), així que és molt necessari que qui pugui vingui, per poder mantenir les reserves estables.

Respecte la campanya, aquest ha estat el còmput de donacions:

Sang

682

Plasma

88

REDMO

124

Nous donants

87

Oferiments

182

*REDMO: Registre de Donants de Medul·la Òssia
*Oferiments: persones que han vingut a donar i no han pogut

Nou comentari