MónTerrassa
Una inversió d’un milió d’euros en 4 camions de càrrega lateral per millorar la neteja
  • CA
4 camions de càrrega lateral per millorar la neteja
4 camions de càrrega lateral per millorar la neteja | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Eco-equip ha presentat 4 vehicles nous que s’incoporen, uns camions de càrrega lateral que serviran per incrementar la flota i modernitzar-la. Es tracta d’uns Iveco amb carrosseria Ros Roca de recollida lateral, dos adquirits per l’Ajuntament amb fons IFS del 2019 i dos amb càrrec al pressupost d’inversions d’Eco-equip 2020, que tenen un cost 1.035.000 d’euros. Els han donat a conèixer l’alcalde, Jordi Ballart, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero.

La implantació de la quarta línia de recollida lateral es va iniciar el dilluns i s’està complint la planificació i sense incidències destacades. De moment, s’ha fet Can Palet, Les Fonts, Segle XX, Centre, Roc Blanc i Torresana. I es treballa en la implantació als barris de Ca n’Anglada i Escola industrial-cementiri vell, Ègara i Can Boada Casc antic. La previsió és acabar el dia 20 de novembre. Encara quedaran dies fases més per fer la renovació total, i disposar d’aquest sistema al 75 per cent de la ciutat. En realitat a tots els llocs on l’amplada i el disseny dels carrers ho permet. Hi haurà una cinquena fase -primavera del 2021- i una sisena -encara per concretar-.

Els regidors Melgares i Caballero amb l'alcalde Ballart en l'acte de presentació dels nous camions
Els regidors Melgares i Caballero amb l’alcalde Ballart en l’acte de presentació dels nous camions | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Els vehicles recol·lectors estan especialment equipats amb un sistema d’elevacontenidors polivalent. Allà on hi ha una bateria, s’aturen per elevar cada contenidor i bolcar-lo automàticament a la tremuja del recol·lector. Un cop finalitzada l’operació, el torna a dipositar al seu lloc habitual.

El servei de recollida de residus de càrrega lateral es presta amb un únic operari conductor del vehicle, que desenvolupa les tasques sense necessitat de baixar del vehicle. Tot i així, cal realitzar tasques prèvies de repàs de les zones per tal d’evitar dificultats a l’hora de buidar els contenidors, una tasca a la que es dediquen bona part de les persones que fins ara fan la recollida manual dels contenidors.

Un dels camions mostrant la recollida lateral
Un dels camions mostrant la recollida lateral | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa