MónTerrassa
Interior prorroga les restriccions al medi natural fins dimecres per l’alt risc d’incendi
  • CA

El Comitè Tècnic del Pla INFOCAT de Protecció Civil ha proposat prorrogar les restriccions vigents al medi natural fins dimecres vinent a les 00 hores, així com mantenir activada la fase d’Alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT), pel risc d’incendi forestal, molt elevat encara. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut participar al principi de la reunió per agrair la feina feta per tots els operatius i ha destacat la participació de les ADF i dels voluntaris de Protecció Civil en la defensa dels seus territoris i de la seva població.

Cal recordar que, tot i que les condicions meteorològiques han millorat respecte de dies anteriors, la vegetació està molt castigada per la calor i la sequera, i l’entrada de vent als dos extrems de Catalunya avui i demà agreujarà el risc d’incendi forestal. Malgrat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzada l’onada de calor, avui les temperatures podran arribar als 36 i 38 graus a la zona de Ponent i les humitats durant el dia seran molt baixes, però s’espera que durant la nit assoleixin valors més normalitzats.

Pel que fa al risc d’incendi forestal, els Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat han advertit que aquest es veurà agreujat per l’entrada de vent als dos extrems de Catalunya. Avui i demà tindrem Tramuntana al nord i Mestral al sud amb vents sostinguts sobre els 30 km/h, però amb ratxes que podran superar els 40 km/h. A més, també s’espera l’entrada de vent de ponent, més sec, que provocarà que les humitats es mantinguin baixes. La preocupació, avui, rau en el fet que en cas de donar-se un incendi aquest tindria una capacitat de propagació molt més ràpida i podria comprometre la capacitat per extingir-lo.

Es mantenen restriccions d’accés als massissos de L’Albera, el Montgrí el Montsant i al Parc Natural  del Cap de Creus.

Les mesures que es prorroguen són les següents:

  • Suspensió de totes les activitats de joventut de tipus acampada i/o ruta, així com aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.
  • Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
  • Suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 h i les 20 h. S’exclou la recollida de productes agrícoles.
  • Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana i els seus vorals excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit.
  • Limitació de la circulació dins del bosc del transport de productes forestals en horari entre les 10 i les 20 hores.
  • Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural exceptuant residents i activitats inajornables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa