MónTerrassa
Interior descarta ampliar a dijous el confinament de cap de setmana

El Govern de la Generalitat descarta ampliar a dijous el confinament de cap de setmana, en vista de la persistència d’una ‘operació sortida’ encoberta. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que “hi ha una conducta generalitzada de sortir en dijous” de l’àrea metropolitana cap a segones residències o per fer escapades d’oci i això suposa “una certa contradicció”. Però, no obstant, no veu necessari posar-hi noves traves perquè la mesura actual ja aconsegueix reduir “moltíssim” la mobilitat.

“Es podria fer encara més llarg el confinament perimetral, però seria estirar encara més la norma”, ha respost a la premsa, durant la roda de premsa d’aquest dilluns al migdia. La Generalitat manté la previsió d’iniciar una desescalada progressiva a partir del 23 de novembre i Sàmper també ha apostat per alleugerir i no endurir les limitacions de desplaçament. “No ens hem de plantejar fer la mesura més restrictiva sinó al contrari”, ha avançat.

L’increment de mobilitat els dijous depèn de les vies de sortida. Segons Interior, aquesta setmana ha oscil·lat entre un 8,6% a Mollet i Vallcarca i un 16,66% als peatges de la Roca del Vallès i Martorell de l’AP-7, molt utilitzats per anar a segones residències de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Tot i així, Sàmper ha subratllat que durant els 3 dies de confinament municipal la reducció de la mobilitat ha arribat al 85%. En concret, divendres d’un 40% a l’entorn metropolità i d’un 35% als grans corredors; dissabte d’un 80% a l’entorn metropolità i un 74% als grans corredors; i diumenge una disminució del 85% a l’entorn metropolità i d’un 79% als grans corredors.

La resta de restriccions, com el tancament forçós de la restauració o les arts escèniques, s’aniran relaxant per etapes. Segons ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés, hi haurà “tres o quatre” trams de desescalada, de 15 dies cadascun. Això situaria el retorn de la normalitat comercial a les portes de Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa