MónTerrassa
Interior avisa que tornaran a tancar els bars si empitjoren les dades

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha avisat aquest dilluns que es podrien tornar a tancar bars i restaurants a Catalunya si continua pujant la Rt (per sobre de 1) i els ingressos hospitalaris, encara que ha afegit que ara està pujant la Rt i baixant les hospitalitzacions. “Això podria passar. Estem analitzant la situació”, ha alertat en ser preguntat per una possible reculada de la reobertura, en declaracions a Ràdio4 i ha afegit que s’ha vist més interacció social i que ha pujat la rt quan han obert, encara que ha dit que la majoria de restauradors estan complint les mesures.

Sàmper ha assegurat que “no hi ha hagut una fugida massiva” de persones pel pont de la Puríssima i ha apostat per trobar l’equilibri, perquè assegura que la gent té molt desgast psicològic. Ha destacat que el pla de Nadal i el de reobertura són independents, però tots dos depenen de les dades epidemiològiques, i ha demanat “baixar una mica la il·lusió nadalenca”, perquè estava previst arribar al tram 3 de reobertura per Nadal i ara pot ser que s’estigui en el tram 2 o en el 1.

Les proclames feixistes

Sàmper ha anunciat que els Mossos d’Esquadra portaran a la Fiscalia les proclames feixistes en acabar la concentració de Vox d’aquest diumenge en la plaça Sant Jaume de Barcelona i ha criticat que el delicte d’odi està “molt resolt a Europa, però no tant a Espanya”, i ha qualificat de laxa la persecució d’aquests delictes per la Fiscalia. “Qualsevol conducta feixista hauria de ser perseguida”, ha afirmat el conseller, que ha dit que no li agrada que se celebrin aquestes mobilitzacions però estan emparades pel dret de manifestació i reunió i la llibertat d’expressió.

També ha dit que l’estat d’alarma permet als càrrecs institucionals que es desplacin pel territori, per la qual cosa el líder de Vox, Santiago Abascal, “el podia fer” i acudir a la concentració a Barcelona, i ha afegit que l’actuació de Mossos buscava evitar que es trobessin dos blocs antagònics, ja que hi havia manifestants en contra de la convocatòria de Vox.

Sobre desnonaments, Sàmper ha assegurat que cada vegada hi ha menys i que ara hi haurà una moratòria pactada pel vicepresident del Govern, Pablo Iglesias, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos: “Hi ha camp de millora. Estem treballant, ara que tenim marge fruit de la moratòria, per a substituir amb mediació” les intervencions de Mossos.

Nou comentari

Comparteix