MónTerrassa
Els instruments decisius per al futur: paquet de mesures postcrisi i Pacte de Ciutat
Núria Marín, Jordi Ballart i Isaac Albert
Núria Marín, Jordi Ballart i Isaac Albert | J. M.O.

!--akiadsense-->

Aquest matí l’equip de govern ha fet una repassada de les diferents actuacions municipals encetades durant aquest primer any de mandat. Per a l’alcalde Jordi Ballart, «ara començarem a escriure la història del segon any d’aquest mandat, molt marcat per la crisi sanitària, però molt obert també a aprofitar al màxim totes les oportunitats de canvi, de renovació, d’obertura de nous horitzons per a Terrassa”. En aquest sentit, ha explicat els dos instruments decisius per al futur: un paquet de mesures post-crisi i un Pacte de Ciutat que s’està treballant actualment. “Estem escrivint una nova història, estem construint una nova ciutat, ho farem amb esperança i il·lusió, incloent a tothom en el projecte de futur de la Terrassa dels anys 20 i 30 del segle XXI, i per això fem una crida a tots els grups municipals a participar-hi plenament”, ha conclòs.

L’alcalde ha reblat que s’han posat en marxa tots els eixos del Programa de Govern. N’ha apuntat molt breument els principals:

“- Una nova relació amb la Generalitat de Catalunya, a través de la Comissió Bilateral.

– La Revolució Verda. Hem començat a canviar la mobilitat a la ciutat, hem creat «carrers oberts» a la gent els caps de setmana, hem impulsat mesures per multiplicar per 2 els espais per a vianants o per implantar la «zona 30» a tota la ciutat… I properament continuarem avançant en la mateixa línia, amb diàleg i consens amb el veïnat i amb el comerç. En aquest mateix àmbit, de Revolució Verda, destacar que gairebé hem assolit l’objectiu de canviar 29.000 punts d’enllumenat per leds, amb un gran estalvi econòmic i una millora medioambiental molt remarcable.

– La T-Hospital, el bus gratis a l’Hospital de Terrassa. En aquests sis primers mesos de funcionament portem expedides ja prop de 11.000 targetes, i s’han fet més de 59.000 viatges amb aquesta targeta, un servei gratuït que ha millorat la vida de moltíssima gent i que té un cost anual aproximat de 130.0000 euros per a l’Ajuntament.

– L’aprovació del Pla Local d’Habitatge 2019-2025, que ens obre les portes a donar noves solucions a les necessitats de les persones i famílies més vulnerables, especialment si els governs de Catalunya i d’Espanya prioritzen efectivament el problema social de l’habitatge.

– La incorporació per 1a vegada al pressupost de partides per a la compra d’habitatge per a lloguer social, amb 550.000 euros el 2020.

– La defensa dels drets de les persones i famílies vulnerables davant d’ENDESA, per evitar que els deutes i l’impacte de la crisi recaiguin com sempre en els ajuntaments o en les persones i famílies més vulnerables.

– La preparació del Mundial d’Hoquei Herba Femení del 2022, del qual Terrassa és una de les dues seus principals.

– El nou sistema de beques de menjador per a famílies monoparentals, que actualment dona servei a 23 famílies.

– El nou Pla Director de l’Esport de Terrassa, que defineix un mapa de futur per a una ciutat esportiva i olímpica com la nostra. – El desenvolupament de l’Anella Verda.

– La creació de noves regidories, com la de Rieres, la de Benestar Animal, la de Cicles de la Vida…

– La renovació dels autobusos de TMESA, apostant pels autobusos híbrids, així com l’impuls a una nova concessió del servei, amb totes les garanties en defensa dels interessos generals de la ciutat.

– L’esforç en la millora de la neteja i la recollida de residus, que han patit molt durant la crisi sanitària i que estem treballant dia a dia per potenciar, a més de reclamar un pas endavant en civisme i responsabilitat a una part de la ciutadania.

– Les actuacions de millora a les rieres, que estem aconseguint acordar amb la Generalitat i amb l’ACA, després de molts anys de tensions institucionals, de judicis i d’endarreriments.

– L’esforç en la inclusió i l’accessibilitat, representat per actuacions al Carnestoltes o al Nadal per a Tothom, per exemple, amb la primera pista de gel 100% accessible a l’Estat espanyol: una actuació simbòlica, que marca la línia a seguir en tots els àmbits per fer de veritat una ciutat per a tothom.

– L’impuls a les polítiques d’igualtat, a la lluita contra la violència masclista, a les polítiques envers els col•lectius LGTBI”

“Això és el canvi, aquesta és la nova Terrassa que estem començant a construir, amb tota la coherència envers els compromisos adquirits davant la ciutadania. Ara, la crisi sanitària ens obliga a repensar algunes coses, a introduir noves prioritats, però sempre dintre del mateix objectiu que ens havíem fixat. Avançar cap a un nou model de ciutat. Estem preparant la revisió del Programa de Govern i del Pressupost Municipal per a 2020 i 2021. Són dues decisions obligades per la realitat en la qual ens trobem. I estem preparant també dos instruments decisius per al futur de la ciutat a curt, mig i llarg termini: un paquet de mesures post-crisi, que seran la columna vertebral del nou Programa de Govern, i un Pacte de Ciutat que estem treballant intensament amb totes les entitats, associacions, agents socioeconòmics i ciutadania. Un Pacte de Ciutat que no és de l’Ajuntament ni dels Grups Polítics Municipals, sinó de la ciutat i la ciutadania. Un pacte obert a tothom qui hi vulgui ser, amb compromisos de tothom, no només de l’Ajuntament, i mecanismes de transparència i de participació. Aquest estiu, que serà molt diferent als estius anteriors, disposarem d’un Pacte de Ciutat que l’Ajuntament farà seu però que serà sobretot de tota la ciutat i que preservarem al màxim dels partidismes, dels interessos particulars i dels egoïsmes. És i ha de ser un pacte de generositat, de servei a la ciutat, de compromís de tothom amb tothom. A partir d’aquí, començarem a escriure la història del segon any d’aquest mandat, molt marcat per la crisi sanitària, però molt obert també a aprofitar al màxim totes les oportunitats de canvi, de renovació, d’obertura de nous horitzons per a Terrassa. Estem escrivint una nova història, estem construint una nova ciutat. I ho farem amb esperança i il•lusió, despertant totes les energies, sumant totes les capacitats, incloent a tothom en el projecte de futur de la Terrassa dels anys 20 i 30 del segle XXI”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa