MónTerrassa
Un institut de Terrassa inclòs en la prova pilot d’immersió a la fabricació digital
La prova pilot s'ha iniciat amb la participació de tres instituts
La prova pilot s’ha iniciat amb la participació de tres instituts | CCVO

!--akiadsense-->

Aquest mes de novembre s’han engegat diferents tallers d’immersió a la fabricació digital amb centres de secundària de la comarca, organitzats pel Consell Comarca amb l’impuls i suport de la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital de la comarca. De moment hi han participat un institut de Rubí i de Sabadell i els propers dies ho farà un de Terrassa. L’objectiu és en tots els casos apropar la Fabricació Digital en l’àmbit educatiu. Aquesta prova pilot es podrà realitzar durant aquest curs acadèmic 2020-2021 i aquells centres interessats en conèixer més directament la proposta i possibilitats d’adaptació per l’alumnat, poden sol·licitar informació al Consell Comarcal ([email protected]).

La prova pilot inclou un grup que participarà en aquest taller de fabricació digital amb l’Espai Fab Lab Terrassa. Serà a partir del 10 de desembre amb 30 joves de l’institut Santa Eulàlia de Terrassa, estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior en Mecatrònica.

Un nou recurs educatiu pel professorat

Els tallers han estat cocreats per la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital de la comarca, en la què han participat activament per aquest projecte els espais de Fab Lab Sant Cugat, Fab Lab Terrassa, UAB Open Labs i Lab Castellar, i han rebut el suport tècnic del Consell Comarcal en la coordinació, en el disseny i elaboració dels materials. La iniciativa d’aquests tallers va sorgir de la pròpia xarxa al identificar la necessitat de dissenyar una proposta alternativa innovadora per apropar els espais de fabricació digital a la comunitat educativa i per esdevenir un recurs educatiu pel professorat.

Tots els tallers estan pensats en un format molt flexible per adaptar-lo a la proposta educativa de cada centre. Basats en l’aprenentatge col.laboratiu i la recerca de solucions conjuntes. Per posar en valor la tasca desenvolupada pel propi alumnat. Aquest nou Taller de Fabricació Digital s’emmarca en la Guia d’Activitats Educatives, que el Consell Comarcal elabora amb diferents propostes formatives per donar resposta a les necessitats socioeducatives i oferir nous recursos complementaris als proposats des dels ajuntaments per als centres educatius de la comarca, enguany adaptades a les diferents mesures de prevenció covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa