MónTerrassa
S’instal·laran lavabos al carrer per als treballadors de l’Ajuntament
  • CA

Acord de Junta de Portaveus per a la instal·lació de lavabos per als treballadors/es de Tmesa, Eco-Equip, Egarvia, el GEP i d’altres serveis municipals (presentada pel PSC i aprovada).

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Una gran quantitat de treballadors i treballadores de diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa realitzen la seva jornada laboral al carrer. És el cas, per exemple, dels conductors/es d’autobusos de Tmesa, dels treballadors/es de la neteja viària i recollida de residus d’Eco-Equip, dels i les vigilants de la zona blava d’Egarvia, dels treballadors/es del servei de Gestió de l’Espai Públic, dels cos d’inspectors/es o de la Policia Municipal.

En el cas dels conductors de Tmesa, aquests ja disposen d’una xarxa de lavabos, alguns d’obra i d’altres prefabricats de plàstic, coneguts popularment com “POLYKLYNs”, situats estratègicament al final de cada línia on el treballador efectua una breu parada de descans abans de reiniciar de nou el recorregut.

Així i tot, existeixen queixes perquè aquest tipus de lavabos poden ser indicats per a un ús ocasional però en cap cas reuneixen les condicions necessàries d’espai, confort i higiene òptimes per a un ús habitual de qualsevol treballador municipal. La resta de treballadors dels serveis esmentats i d’altres, normalment aprofiten la parada per esmorzar, reglada pel conveni entre treballadors i empresa, per utilitzar els lavabos d’algun bar o restaurant proper. Però hi ha treballadors, com els que realitzen el torn nocturn de la recollida de residus o de la policia, que tenen dificultats per trobar un establiment obert a determinades hores de la nit o del cap de setmana.

En aquests casos, és un greuge i una incomoditat que dificulta poder desenvolupar la jornada laboral en condicions de treball òptimes. Actualment, immersos com estem en la segona onada de propagació del virus de la Covid19, la Generalitat de Catalunya ha decretat el tancament de tots els bars i restaurants per tal d’intentar frenar la propagació de la pandèmia. Aquest fet, agreuja i dificulta encara més la situació dels treballadors dels diferents serveis descrits anteriorment, i en el cas que aquests no trobin una alternativa com podria ser un equipament municipal obert, es veuen obligats a tornar a les seves seus per realitzar les seves necessitats bàsiques.

El cas més significatiu i sorprenent alhora és el dels treballadors d’Eco-Equip que actualment, en el cas de necessitar un lavabo, han de trucar als seus caps perquè els recullin amb un vehicle i els acompanyin a la seu de l’empresa situada al polígon de Santa Margarida per després retornar-los al seu lloc de treball, amb la conseqüent pèrdua de temps i ineficiència del servei. En aquest sentit, creiem que seria adequat que els treballadors i treballadores municipals dels diferents serveis esmentats que exerceixen la seva jornada laboral a l’espai públic disposin d’una xarxa compartida de lavabos situats al carrer amb condicions òptimes d’accessibilitat, confortabilitat i higiene disponibles en cas de necessitat.

Per tots aquests motius, es proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents: ACORDS

Primer.- Instal·lar una xarxa de lavabos de carrer, compartida pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Terrassa que realitzen la seva jornada laboral a l’espai públic.

Segon.- Notificar aquest acord als sindicats de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Terrassa i de les empreses públiques municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa