MónTerrassa
Els ingressos per Covid es redueixen a la meitat en una setmana a Terrassa
  • CA

El nombre de pacients ingressats per culpa de la Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa s’ha reduït a la meitat en només una setmana. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 28 de març de 2022, actualment hi ha un total de 20 pacients ingressats pel virus, quan fa set dies encara n’hi havia 43. El nombre d’ingressos va batre rècord en aquesta sisena onada: a finals de gener es va arribar als 120 ingressats en un dia, la xifra més alta des del novembre de 2020.

La resta d’indicadors continuen disminuint a bon ritme, tot i que la velocitat de reducció s’ha alentit. Aquesta darrera setmana -del 22 al 28 de març- s’han detectat un tota de 352 nous contagis, mentre que la setmana anterior -del 15 al 21 de març- se’n van detectar 538. Per tant, aquestes dades indiquen que aquesta darrera setmana s’han registrat 50 nous positius de mitjana cada dia, una xifra que també va en davallada.

Per observar el gran impacte de la sisena onada només cal revisar les xifres de fa dos mesos: A principis de febrer es registraven al voltant de 400 casos al dia de mitjana, mentre que ara es registra aquesta mateixa xifra però setmanalment.

Pel que fa la velocitat de reproducció, actualment es troba a 0,80, mentre que la setmana passada es trobava a 0,96. Cal recordar que quan la velocitat de reproducció es troba per sota de l’1 significa que l’epidèmia disminueix. El risc de rebrot es troba a 311 punts, gairebé 200 punts menys que la setmana passada. Tot i així, la ciutat encara ens trobem en el llindar d’un risc de rebrot elevat (a partir de 100 es considera molt alt).

En quant a les defuncions, les dues últimes setmanes s’han registrat un total de 3 morts pel virus a la ciutat, el que puja la xifra de defuncions a 678 des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa